tisdag 16 oktober 2018

Alltid en röst på sosseriet


.
Ebba Busch-Thor uttrycker sig diplomatiskt, när hon säger att väljarna kan få svårt att förstå varför Centern och Liberalerna inte tar makten, när man kan, bara för att väljarna bestämt att de även behöver SD:s eller någon annans stöd. Men sådan är ju verkligheten när man inte har, eller förtjänar något förtroende. Då måste man ha stöd av andra. Att C och L skulle vara i tron att väljarna VILL att de ska sitta och tjura på sin kant är ju löjligt.

Men Ebba B-T:s farhågor är obefogade. Vi förstår precis. I likhet med förra mandatperioden är en röst på Centern eller Liberalerna i verkligheten en röst på sosseriet. Varför de är så svaga gentemot sosseriet har också en eller flera förklaringar. Men vi känner bara inte till dem ännu.

Förra gången lade de sig som flickorna i Paris, synbarligen livrädda för att ta makten. Att de av principskäl är ovilliga att ta makten duger inte som förklaring. Det här handlar ju om människor som saknar principer, eller vars enda princip är att göra det som är bäst för dem själva.

Deras princip bjuder dem nu att vara låtsaspolitiker istället och att för det bli belönade av sosseriet. Om vi får ordning på valfusket kommer de nog att bli belönade av väljarna också. Men kanske inte så som de är vana vid.

Falun tisdagen den 16 oktober 2018
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: