onsdag 24 oktober 2018

Sverige vs Saudiarabien


.
Det är intressant att jämföra Sverige och Saudiarabien, kanske framför allt nu, när Sverige är nära nog det enda land som inte tar avstånd från banditerna i Riyad efter styckmordet i Istanbul.

Liksom i Saudiarabien är polis- och åklagarmyndigheterna samt domstolarna korrupta i Sverige och är i själva verket en del av den banditorganisation som kontrollerar landet.

I Sverige, i likhet med Saudiarabien, saknas en fri press som granskar makten och skulle kunna hjälpa till att hålla den fri från banditer.

Sedan skiljer det sig på vissa punkter. Den svenska staten hjälpte på sin tid maffian att dräpa och plundra Ivar Kreuger. Han blev inte styckmördad, men han blev mördad i Paris, så det påminner ändå en hel del om fallet Jamal Khashoggi.

Styckmord har den svenska maffian ännu inte ägnat sig åt - såvitt vi vet. Det har dykt en del överraskade lik, bland annat på norra begravningsplatsen i Solna, som polisen och rättsmedicin sedan hjälpt till att ”förklara” och gömma. En krigsmaterialinspektör har man knuffat framför tunnelbanetåget och en journalist och hennes kompis rullade man ned i Hammarbykanalen. En speciell historia är de många oskyldigt dömda som döms mot bättre vetande av korrupta domstolar för att skydda de verkliga brottslingarna och skapa en illusion av att rättsväsende-attrappen fungerar.

Sedan finns det ganska många grova ekonomiska brott som inte nödvändigtvis innefattar mord. Dessa kan jag återkomma till vid senare tillfälle.

I Sverige mördar statens maffiaspringpojkar sällan dissidenter. Istället smutskastar man dem i media med hjälpa av olika riggade anklagelser, ofta kamouflerade till autentiska undersökningar utförda av organisationer som den oinvigde tror att är fristående och opåverkade. Dessa lanserar man sedan i den maffiatrogna pressen, företrädesvis inför större helger. Dissidenter, eller bara kompetenta och kritiska medarbetare som vill väl, men har offentlig anställning, drivs ofta till självmord. Flera hundra svenskar drivs på det sättet till självmord varje år, allt medan den offentliga sektorn förfaller och det ena efter det andra fungerar allt sämre.

Men min poäng är, att det inte är konstigt att regeringen Löfven inte tar avstånd från Saudiarabien. Det vore som att ta avstånd från sitt eget kött och blod.

Falun onsdagen den 24 oktober 2018
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: