onsdag 10 oktober 2018

Finska militärer med svenska sjukan?


.
För en tid sedan gjorde finska militären mycket uppseendeväckande tillslag mot ryska ”affärsmän” som förvärvat strandtomter i Åbo skärgård.

Officiellt förklarades det antydningsvis med att finska försvaret tror att ryssarna gömmer sin marin i finska strandstugor. Det står tydligen utlänningar fritt att förvärva fastigheter i Finland. Mot ryska ”affärsmäns” putande plånböcker står man sig förmodligen slätt med en finsk officerslön, eller vilken annan vanlig lön som helst.

Jag för min del kommer att bli förvånad när vi får veta - om vi får veta - vilka det finska försvarets drivkrafter varit i samband med tillslaget, om det visar sig vara föranlett av något annat än att även finska försvaret drabbats av den svenska sjukan. Den där som gör en grön i ansiktet, ni vet.

Många ryssar påstås köpa stugor och mark i Finland för att ha någonstans att fly till om Putin eller någon annan blir allt för intresserad av ens affärer. Möjligen kan jag tänka mig att det stora och märkliga äventyret i Åbo skärgård var föranlett av ett önskemål från storebror i öst, som ville ge en eftersläng åt någon.

Falun onsdagen den 10 oktober 2018
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: