måndag 1 oktober 2018

Nazi-fästena faller på löpande band


.

Länge fick de politiska partierna - inte minst nationalsocialdemokratin -  sköta - eller rättare sagt missköta - landet precis som de ville. Nästan ingen ides eller tordes opponera sig. De som ändå opponerade gjordes och görs fredlösa av en i allt väsentligt korrumperad och grovt kriminell statsapparat - inklusive rättsväsendet. Den lika korrumperade ”tredje statsmakten” slickar politikerna där bak istället för att granska dem. Med något enstaka lysande undantag. Som Lotta Gröning till exempel, som skriver i Expressen, när hon inte beläggs med munkavle.

Jag tror att många dysfunktionella pampar tycker att hon är jävligt jobbig. Precis som den lätt korkade mobb av indoktrinerade stackare som de omger sig med och som de skickar fram när någon tar sig till att tänka själv och säga högt det alla kan se med egna ögon, men få vågar säga högt och offentligt. De skulle naturligtvis hellre tiga ihjäl valresultatet, blunda, och hoppas att det har gått över när de öppnar ögonen igen. Men det kommer ju inte att ske.

Länge, länge, kunde man mata väljarna med ideologisk smörja för att få dem att tiga, få dem att tro att vi ännu lever på farfars tid, på 1930-talet. Jargongen har varit uppenbar. Tryck i dem lite välfärd, prata vård, skola och omsorg, så fixar det sig. Det fungerar alltid.

Men inte i år. Sakta, sakta, tycks det ha gått upp för svenskarna att det inte blir bättre av att man muttrar med näven knuten i fickan. Man måste faktiskt rösta på någon annan än farfar gjorde, för att de var bra på farfars tid. Annars får man ingen förändring. Men i år har det börjat hända saker på allvar.

Lotta Gröning, denna odugliga politrukers och kriminella pampars ”pain in the ass” skriver i dag i Expressen under rubriken ”Kliv ner från era höga hästar - hur kan ni inte se missnöjet?”. Krönikan innehåller en del intressanta uppgifter om hur den ena efter den andra nazistiska bastionen rämnade i valet.

Göteborg, Malmö, Landstinget i Norrbotten, Landstinget i Västernorrland förlorades alla. Vidare förlorade man valet i 252 kommuner! Det finns säkert fler exempel. Jag ska själv titta lite på de områden som jag kommer i från och kommentera vad som har hänt där. Det blir några inlägg om det den allra närmaste tiden.

Falun måndagen den 1 oktober 2018
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: