tisdag 30 oktober 2018

Antiapartheidkampens mörka baksida


.

Under lång tid har vi sett följderna av antiapartheidrörelsens arbete. Den vita minoritetens apartheidsystem, som var ett rött skynke för många människor, inte minst i västvärlden, kollapsade så småningom under trycket från idealister i västvärlden, under ledning av politiker som hellre diskuterade problem i Södra Afrika än problem i sina hemländer.

Det rasistiska och hårdhänta apartheidsystemet avvecklades och ersattes av vad?

Hårdhänta ljushyade politiker och industrialister ersattes av mörkhyade långfingrade och hänsynslösa gangsters. Sydafrika är ett av de länder i världen som numera är mest utsatt för grov kriminalitet. Över 20.000 mord begicks i landet under 2017 enligt en artikel i Aftonbladet den 11 sep 2018. 57 mord varje dag. Även om vita i högre grad har mer tillgångar än svarta ger det sig självt att den svarta befolkningen har svårare att skydda sig mot kriminaliteten.

Ett annat exempel är pendeltågen i Kapstaden. Av stadens mer än 80 pendeltåg har mer än 40 brunnit upp under de senaste fem månaderna, rapporterar BBC som inte är lika hårt knutna till ANC som svenska media. Det ställer naturligtvis till ett elände för befolkningen. Ännu vet man inte vem eller vilka som bränner upp tågen, ännu mindre vet man varför. Kapstaden styrs av landets ledande oppositionsparti, vilket måhända ger en ledtråd i fråga om vem som ligger bakom skadegörelsen? Det gör det förstås ännu svårare för svenska media att ta upp ämnet eftersom de i regel är nära knutna till majoritetspartiet ANC och svenska politiska gangsters i decennier tvättat skattemedel genom att låtsas skänka dem till antiapartheidkrafter i Sydafrika. Helt utan pengar har inte ANC och antiapartheidkrafter blivit. Svenska sändebud har rest till Södra Afrika med stora kappsäckar med pengar. De har sedan rest hem igen, via bankpalatsen i Centraleuropa med en litet mindre väska medan en ännu mindre väska lämnats kvar i Sydafrika. Den intressegemenskap som detta inneburit bestämmer formatet på den svenska åsiktskorridoren och resulterar i att ANC inte kritiseras av Sverige vad de än ställer till med.

Den en gång så stolta antiapartheidrörelsen tiger. Rörelsen var aldrig till för att hjälpa afrikanerna. Den var till för att framhäva antiapartheidaktivisternas egna förträfflighet och förstås till för att tvätta skattepengar. Att ANC:s framgång har gjort livet till ett ännu värre helvete för den sydafrikanska befolkningen talar man mycket, mycket tyst om. Mord, våldtäkter, stölder och skadegörelse riktad mot afrikaner är helt ok för antiapartheidrörelsen så länge den utövas av svarta gangsters. Antiapartheidrörelsen har besegrat de vita men skadat de svarta mer än apartheidsystemet gjorde.

- Skäms på Er, hycklare!




Falun tisdagen den 30 oktober 2018
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: