onsdag 10 oktober 2018

Som väntat brottslingar bakom rullstolstaxiresorna


.
Ja, som man kunde förvänta sig är det brottslingar som ligger bakom mycket av överutnyttjandet av rullstolstaxiresor. DN skriver om ett fall. Som vanligt överträffar verkligheten dikten. Det påminner mycket om några fall som uppmärksammats under senare år och inneburit att hjälplösa människor dumpats i terrängen av sin sjuktransport, där de sedan omkommit. Sådant hände aldrig förr…

Vad handlar detta om? Är det kreativa, men hänsynslösa, nyföretagare i Taxi-branschen som varit framme igen? Eller är det gode män och förmyndare som hittat nya sätt att sko sig på sina skyddslingar? Har man "affärat" tillsammans och delat på pengarna?

Det ska bli intressant att följa, om polisen orkar utreda fallen, så att de inte i vanlig ordning hamnar i papperskorgen. Om spåren leder mot politiska funktionärer är det stor risk att polisen finner dem omöjliga att utreda - som vanligt.


När spåren närmar sig politiker, eller deras anförvanter, tappar polisutredningen farten, övergår till att trampa vatten, för att så småningom självdö, trots att polisutredningen är i stort sett färdig och ligger under näsan på polis och åklagare.

Falun onsdagen den 10 oktober 2018
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: