tisdag 2 oktober 2018

Den tredje statsmakten


.
En tid före valet, tisdagen den 7 augusti för att vara exakt, skrev den politiska chefredaktören Olov Abrahamsson en ledare i Norrländska Socialdemokraten (NSD), med rubriken ”Vallokomotivet från Karungi”.

Som många förstår handlar den om allas vår landsbygdsminister Sven-Erik Bucht. Jag ska inte påstå att man gapskrattar åt den, för det gjorde inte jag. Men man läser den onekligen med ett leende på läpparna. Den innehåller ju nästan sanslöst rövslickeri när den helt skamlöst öser beröm över den kanske allra odugligaste ministern vi haft i det här landet. Och dessutom en av de oärligaste och mest långfingrade.

Det går inte inte att bli klok på om det är på allvar eller om det är grov politisk satir. Men eftersom den är skriven av en politisk chefredaktör på NSD en månad före valet måste man väl ändå satsa pengarna på att den är skriven med allvarlig mening. I alla fall säger den väldigt mycket om hur den tredje statsmakten beter sig i vårt land.

Han öser gränslöst och ogrundat beröm över Bucht. Han säger visserligen att tågen inte stannar i Karungi längre, men därefter släpper han kontakten med verkligheten. Efter det blir det bara överdrifter, halvsanningar och rena lögner. Hade han varit ens tiondelen så mycket journalist som han tycks vara politruk, hade vi fått veta något mer om hur det står till i Karungi, efter att Sven-Erik Bucht varit minister i åtta år och dessförinnan kommunalråd i sju år. Jag tror inte att jag röjer några statshemligheter om jag redan nu avslöjar att i Karungi går inte ens harpesten längre.

Låt mig återkomma även om detta. Numera vet vi ju hur Karungi-borna har röstat och hur Haparanda kommuns invånare har röstat, hur det har gått med ”Krysskungens” påstådda popularitet och vi kan också dra vissa slutsatser om varför.

Bilden nedan har inte så bra kvalitet. Artikeln går dessvärre inte längre att hitta på nätet - och det kan man ju förstå… Men läs gärna nedan. - Mycket nöje!

Falun måndagen den 1 oktober 2018
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: