tisdag 9 oktober 2018

Inget klimatmedvetande


.
Så länge vi kan bygga stora köpcenter av amerikansk 1950-talsmodell, utanför städerna, som vi måste åka bil till, så länge finns det inget klimatmedvetande. Ett samhälle som vill värna klimatet måste byggas upp som förr, med lokala affärer som människor kan gå och cykla till. Varubilen ska vara nästan enda motoriserade transporten till affären - om man vill värna miljön.

På motsvarande sätt är det med detta absurda kajkande morgon och kväll, kors och tvärs över våra städer. Det är på ren svenska inte klokt att man inte får någon premie om man bor i närheten av sin arbetsplats, som det var förr, innan bilarna fanns. Det måste kännas i plånboken om man bor nära eller långt från jobbet. Då pratar jag inte nödvändigtvis bara om ett sätt att med en vacker motivering dra in mer skatter som maffian kan stjäla med hjälp av kriminella statstjänstemän och politiker.

Om man menar allvar med klimatfrågan genomför man ett system med piska och morot som gynnar rätt beteende. Om man gör som långfingrade politiker och tjänstemän brukar göra glömmer man moroten.

Reseavdrag är direkt klimatfientligt.

Förpackningsvansinnet är en annan omständighet knappast är klimatvänlig.

Falun tisdagen den 9 oktober 2018
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: