fredag 13 februari 2015

9-åring återfunnen efter brutala överdrifter i media

.
Den 9-åring som rymt från ett HVB-hem och blev gripen av en ordningsvakt i Malmö, vilket beskrevs i form av brutala överdrifter i pressen, har nu gripits i Danmark. Oklart om även det danska gripandet resulterar i våldsamma överdrifter?

I svenska media har rapporterats att 9-åringen och hans 12-åriga halvbror söker efter ytterligare en ”halvbror” i Sverige som de möjligen brutalt skiljts ifrån vid ankomsten till Sverige. Nu visar det sig att de istället hade dragit till Danmark.

Oklart i skrivande stund om Rädda Barnen varit delaktiga i barnens återfinnande. Sannolikt inte. Rädda Barnen sysslar inte med att undsätta utsatta barn. De har helt andra och viktigare uppgifter. Undsätta barn får andra göra. Gärna polisen, och hur mycket som helst, men inte brutalt mycket.

Södertälje fredagen den 13 februari 2015
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Anonym sa...


Var inte för hård mot rädda barnen nu herr Styrman, jag är säker
på att de bidrar med sitt strå till stacken att hålla igång
efterfrågan på lyx och sportbilar i det bättre segmentet, och
säkerligen även efterfrågan på bizjet flygplan och helikoptrar
som då direktionen tröttnat och vill ha en ny modell kanske
kan säljas billigt till vår stackars försvarsmakt och bestyckas
med någon av de pansarvärnsrobotar som oppositionen plötsligt
i ett utslag av feminism ej längre vill sälja till saudierna.
Känns som en vinna vinna situation, låt rädda barnen flyga
bizjet och helikopter och flygspana efter försvunna barn
med ett champagneglas i näven på 10000 meters höjd, och kanske
kan de då om de råkat rädda något välskapt flickbarn med
den mogna åldern av 15 år och tre dagar rent av få i vederbörande
ett par glas med för att lättare få sällskap som vill kvalificera
sig till 10000 meters klubben.
Detta tror jag verkligen skulle uppskattas även av herrarna
af Donner och von Westerberg.

/ fänrik StålMikael Styrman sa...

Våra riksdagsmän, och inte minst våra partiledare och regeringsledamöter, har ju tidigare tydligt demonstrerat sin böjelse för förbjuden frukt. Några fyllda femton år har inte tidigare varit nödvändigt när man samlats över partigränserna för att sätta på såväl flickebarn som pojkar som åtnjutit samhällets beskydd. Det finns väl knappast någon anledning att tro att höga domare, åklagare och bankdirektörer på något märkbart sätt skulle skilja sig från de övriga. Börsdirektörer verkar i alla fall inte göra det. Ja naturligtvis finns det individuella variationer, men som grupp betraktade menar jag att de knappast skiljer ut sig. Välstånd och trygghet föder tristess.

En hämmande omständighet för den förbjudna fruktens mer utbredda avnjutande är säkert vårt korrumperade rättsväsende. En stor del av tjusningen med den förbjudna frukten går sannolikt förlorad när risken för att åka fast och skandaliseras är obefintlig. Det nyss nämnda och 10.000 m klubben som Du nämner har kanske hållit nere antalet styckade prostituerade under senare år. Nya tider, nya seder…