torsdag 26 februari 2015

Mannen som gav korruptionen ett ansikte, som inte var Carl Bildts

.

Carl Bildt uttalade härom dagen att Sverige skulle framstå som opålitligt om Sverige sade upp avtalet med Saudi-Arabien. Det uttalandet är krypterat och vad bättre är: det är ängsligt också. Vad Carl Bildt egentligen säger, är att om Sverige säger upp avtalet med Saudi-Arabien så kommer de mutkolvar som har fått rundligt betalt för att fixa till avtalet att framstå som opålitliga. Det har troligen gått till så, att när Saudierna velat köpa mord- och terrorinstrument från Sverige har de fått veta av ”de våra” att frågan är MYCKET KONTROVERSIELL i Sverige…men, vi kanske kan fixa det om vi får….. osv. En mutkolv som därefter inte kan leverera den betalade tjänsten kan nog snabbt betecknas som…ja, vadå? Som tomhylsa kanske? Det är ju branschjargong.

Skulle det nu vara så, att avtalet har varit viktigt för Saudierna så har de förstås betalat en hel del. Då kan det ju faktiskt sluta med att en eller annan mutkolv kan få en ståplats under Djurgårdsbron - utan händer. Redan det är ju en anledning så god som någon att säga upp avtalet. Om vi menar någonting alls med att vilja bekämpa korruptionen är ju inte att hedra mutkolvarnas avtal det första man kommer att tänka på.

En annan bestickare och mutkolv har valsat runt i media den senaste tiden. Det är den stora direktören, Röda Finansbaronen kallad, sprungen ur den nationalsocialdemokratiska mobben, som visat sig trivas mycket bättre med sällskap från konkurrerande banker och försäkringsbolag i deras jetplan, på deras jakter, på deras …gud vet vad ett sådant gränslöst pack kan ha hållit på med. Om Folksam och Swedbank hade varit friska företag som tjänat sina ägare och kunder skulle han naturligtvis ha fått sparken på stående fot när det avslöjades vad han har hållit på med. Och då vet vi förmodligen inte ens hälften än.

Ännu en fräckhet kom fram i dagarna. Nämligen att han köpte en bundsförvant i organisationen genom att nästan dubblera VD:n Mikael Wolfs lön till 17,6 miljoner kronor + förmåner. Det kan naturligtvis visa sig ha varit en Judas-kyss som kommer att innebära att Anders Sundström tar Wolf med sig i fallet. Wolfs lojalitet mot banken och ägarna kommer ju hädanefter alltid att måsta ifrågasättas.

Nu kommer det ju fram skit nästan varenda dag ur Anders Sundströms bagage. När fallet väl har börjat kan det visa sig svårt att stoppa. Anders Sundström har lämnat ett ganska synligt spår efter sig av kränkta och lurade människor och en tunna surströmming blir ingen gräddtårta för att man smetar lite grädde på tunnan.

- When the shit hits the fan, Anders. When the shit hits the fan!

Torsdagen den 26 februari 2015
Mikael Styrman
.

1 kommentar:

Anonym sa...

AS= typisk gåslever såsse, har aldrig behövt ha skit under naglarna, men hela hans innanmäte är en svart sörja./Jonas.