torsdag 19 februari 2015

Nazistisk favorit i repris


Inrikesminister Anders Ygeman på besök hos husse.
 I förrgår fick vi veta att regeringen, på amerikansk begäran utan minsta tvekan, vill att vi ska bilda försvarsunion med Finland. En möjligt som det öppnar till är att göra ett beslut att delta i krig mot Ryssland till en icke-regeringsfråga. Regeringen kan två sina händer när krigsbeslutet blir händelsernas rov. Då saknas bara några dissidenter som man spökar ut i ryska uniformer, som man därefter avrättar och låter "anfalla" Finland. Som den 1 september 1939 när nazismen senast var på marsch i Nordeuropa.

De amerikanska drängarnas logik haltar enligt min uppfattning betänkligt, när man plötsligt tycker att neutraliteten som gett oss fred sedan 1809, hittills i 205 år, inte längre skulle hålla måttet. Före 1809 hemsöktes landet återkommande av krig som innebar att folket krigade sig fattiga medan ett fåtal äckel som drev fram krigen skodde sig. Vi har den sortens äckel nu också. Inte sällan har äcklet anor också. Med förfäder som skott sig på att få andra lemlästade och dödade är naturligtvis tröskeln lägre för att själv upprepa konceptet och sko sig på att andra blir kanonmat.

Att få igång ett krig med Ryssland må vara ett angeläget amerikanskt intresse, särskilt för de många som lever på att det är krig, men det är inget svenskt och inget europeiskt intresse. De som intrigerar för att få till ett krig att sylta in oss i bör ställas inför riksrätt. Så blir det nog så småningom, men kanske inte inför de korrumperade resterna av vårt rättsväsende.

Igår fick vi veta att regeringen tycker att rökning är så farligt för oss att man inte ens bör få röka utomhus.

Nog känns den från Amerika importerade logiken som minst lika fanatisk, och logiskt haltande, som någonsin jihadisternas, när det plötsligt är farligare för oss att röka utomhus än att störta landet in i ett krig med Ryssland, för att tillfredsställa amerikanska galningar.

Betänk att de allierade under andra världskriget som bäst tog sig an 12 tyska divisioner och tog sig ändå inte längre än till norra Italien och västra Tyskland. Ryssarna tog sig an 200 tyska divisioner och vann Andra Världskriget nästan utan västs hjälp. Många har försökt sig på plundringståg österut. Bland annat vår Karl XII, Napoleon Bonaparte och Adolf Hitler - med känt resultat. Är det verkligen nödvändigt att vi ska gå ihop i krig mot Ryssland med dem som inte ens klarade av Italien under Andra Världskriget? Är inte det höjden av storhetsvansinne? Winston Churchill sa apropå Italien när han påmindes om att Il Duce gjort gemensam sak med Hitler: ”Det är inte mer än rättvist, vi hade dem förra kriget.”

Mitt i galenskapen blev det ganska humoristiskt igår i Aktuellt 21 när "inrikesminister" Anders Ygeman intervjuades framför "Department of State". Där har de ränt nu, den ena "ministern" efter den andra, och fått veta vad de ska tycka, och säkert ”fjäskat ordentligt för fröken”. Inte undra på att man allt oftare lägger förslag som förfaller vara på rymmen från ett dårhus.

Dödens Väntrum torsdagen den 19 februari 2015
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: