söndag 1 februari 2015

Charlie Hebdo en false flag-operation?

.
Aftonbladets chefredaktör Jan Helin skriver idag intetsägande om medias och sin egen förvirring efter Charlie Hedbo-attacken. Inte minst förvirringen efter att blivit utnyttjade, med eller mot sin vilja, i samband med den efterföljande manifestationen i Paris. Den manifestation som påstods vara till stöd för yttrandefriheten, men leddes av diktatorer från ett flertal länder, kända för att stänga frispråkiga tidningar och fängsla eller mörda journalister.

Frågetecknen hopar sig efter attentatet och de efterföljande, i det närmaste arkebuseringarna, av de påstådda attentatsmännen.

Hur kunde de utpekade, för polisen kända islamisterna, samla på sig sådan mängder tunga vapen och genomföra ett sådant attentat? Varför riktade sig attentaten mot en vänstertidning, i vilken kränkningarna mot islam visserligen fanns, men bara var en liten del av alla karikatyrer? Varför lämnade attentatsmännen ID-handlingar i en bil? Det har förklarats med att de ville ge sig till känna, ville dö en synlig martyrdöd. Men varför var de i så fall maskerade under Charlie Hebdo-attentatet? Varför sköt franska polisen så noggrant de påstådda attentatsmännen till döds? Varför tog det så lång tid efter insatsen nära flygplatsen innan polisen agerade i kosher-butiken? Var det denna gång, liksom i samband med attentaten under den franska presidentvalskampanjen, nödvändigt att tysta alla som kunde tala om vad som egentligen utspelat sig? Och varför gjorde den franska kriminalare som skulle utreda attentaten så snabbt ”självmord”? Vad var det han fick veta av de utpekades anhöriga, eller annars, som var så farligt?

Spekulationerna haglar, som alltid när något inte är tillfredsställande redogjort för.

Många tycks vara av uppfattningen att attacken var en amerikansk/fransk false flag-operation ägnad att skärpa motsättningarna mellan muslimer och övriga fransmän, ett led i det amerikansk-muslimska kriget. Andra tror att attentatsplanerna var kända, men attacken fick fullföljas eftersom den riktade sig mot en vänstertidning. De två nyss nämnda spekulationerna behöver inte emotsäga varandra. En teori går ut på att attacken var en amerikansk false flag-operation ägnad att piska in ett motsträvigt Frankrike i ryssblockadfållan. Om attacken var en känd, planerad, åtgärd, skulle den snabbt ihoptrummade samlingen diktatorer förklaras av en planerad mörkläggning av verkliga omständigheter.

Fick den undersökande kriminalaren veta att de utpekade och attentatsmännen inte var samma personer? Eller att vapenarsenalen som hittades i bostaden planterats där? Eller att det var bestämt att attentatsmännen inte skulle komma levande ut ur byggnaderna?

Det är inte lätt att veta hur den här rötan är uppbyggd. Kanske får vi aldrig veta. Det brukar kunna bli så när polisen, må vara i en besvärlig situation, förvandlar förövarna till schweizerostar. Vanligtvis brukar det betyda att man inte vill att sanningen ska komma fram.

Det är mycket som är konstigt i den här historien, så mycket att man nog kan vara ganska säker på att den officiella bilden inte stämmer.

Södertälje söndagen den 1 februari 2015
Mikael Styrman
.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det är samma heltidsknäppisar på internet som sitter och skärskådar videobilder och uppfinner scenarior som utnämnt det här till en false flagg. Dras inte med? Det är lätt hänt att man börjar tro på allt sånt här när vi nu helt har förlorat förtroendet för massmedia och samhälle. Men ockhams razor är fortfarande det bästa.

Anonym sa...

Ja, diskrepanserna i den här historien är alldeles för många för att det ska kännas bekvämt. Om det är en False Flag operation så måste man konstatera att den är utomordentligt klantigt utförd. Som polisen som "skjuts" på gatan, man ser att han fumlar med en sprayflaska och en påse blod och misslyckas fatalt med att få det att likna ett skott i huvudet. Och den här storyn med legitimationen, ungefär samma på samma skrattretande nivå som Attas leg i skräphögen efter WTC. Har idioterna som hittar på dessa operationer ingen fantasi? Jag skulle kunna på en kvart hitta på en mer trovärdig story. Kontentan av detta är att fransk polis och säkerhetstjänst antingen är totalt inkompetenta på riktigt eller bara inkompetenta av politiska skäl.

Benny

Mikael Styrman sa...

Man ser fantastiska teorier på nätet. Mycket utan någon som helst verklighetsförankring. Annat alldeles uppenbart utslungat mot bättre vetande. Men när saker och ting händer, som inte riktigt sitter ihop, och ibland annars också, ska man alltid fråga sig hur det verkligen förhåller sig. Det är mycket farligare att vara godtrogen än att tvivla eller ställa kritiska frågor. Åtminstone om man vill veta hur det förhåller sig.

Jag såg direktsändningen från tryckeriet och kosherbutiken. Min omedelbara reaktion var att det där stämmer inte - varför gör de sådär? Ofta är magkänslan rätt. Den är alltid så rätt att frågan får ställas. I Frankrike tycks det finnas ett mönster, en etablerad metod, som innebär att personer av ”lämplig” etnicitet utpekas och skjuts sönder och samman, så att ingen kan ställa frågor och ingen rättegång kan ske, trots att det många gånger finns hjälpmedel som kan skapa en annan upplösning.

Mikael Styrman sa...

En sådan omständighet som jag reagerade på, förutom konstigheterna vid tryckeriet och kosherbutiken, är rapporteringen kring attentatsutredarens möjliga självmord. Den uppgiften fanns länge på nätet från ”fria” media. Hade inte etablerade media anslutit en vecka senare kanske hela företeelsen av många hade avskrivits som desinformation eller konspirationsteorier. Men så småningom kom media lite ängsligt igång. Åtminstone en del mediaföretag. Det kan finnas acceptabla skäl till det, men det kan också bero på att det fanns intressen som ville mörklägga frågan men inte lyckades. När en utredare får ett sådant spektakulärt uppdrag och ganska snart begår ”självmord” då måste man fråga sig om det egentligen handlar om något annat. Annars är man, menar jag, mer än lovligt godtrogen.

Mikael Styrman sa...

Här finns en tydlig artikel om hanteringen av utredarens hädanfärd, för den som vill läsa mer:

http://www.globalresearch.ca/police-commissioner-involved-in-charlie-hebdo-investigation-commits-suicide-total-news-blackout/5424149

Ola Jennebrink sa...

Kommisarie Fredous familj förvägras att se obduktionsprotokollet. Hans syster säger att han alltid åkte hem efter jobbet.
http://www.veteranstoday.com/2015/01/26/fredou/