onsdag 25 februari 2015

Regeringen, kvinnopiskarna, Vattenfall, exporten och mutorna

.
Regeringen och Carl Bildt oroar sig för vapenexportavtalet med kvinnopiskarna i Saudiarabien. Två saker har anförts som skäl för fortsatt export av krigsmaterial till den Saudiska diktaturen. Om Sverige bryter avtalet kan Sveriges kandidatur till FN:s säkerhetsråd äventyras. På samma sätt kan Sveriges export till Mellanösternregionen försvåras.

Det är mycket lättviktiga argument.

Varför ska Sverige över huvud taget ha en plats i FN:s säkerhetsråd? USA har ju redan plats i säkerhetsrådet och har dessutom veto-rätt. Och vad kan Sverige tillföra till säkerhetsrådet som inte någon annan kan göra på ett bättre och mer hedervärt sätt? Sverige klarar ju inte ens att göra sig fri från det skamliga Saudi-avtalet. Nog är hela kandidaturen bara ett utslag av svenskt storhetsvansinne grundlagt under tiden då vi skickade malm till Hitler och fick betalt med judiskt tandguld. Ni vet, på bigamisten Per-Albins tid.

Varför ska vi oroa oss för exporten till Mellanöstern som USA har stökat till så att det inte på länge kommer att finnas någon som ska importera något där, när Vattenfall håller på att ödelägga exportmöjligheterna till vårt viktigaste exportland Tyskland, genom att bete sig som en hjälpklass på rymmen? Facit så här långt är ju att man inte har kunnat göra någonting ordentligt i Tyskland. Hur ska en tysk våga handla svenskt när svenska regeringens paradföretag beter sig som ett koppel efterblivna?

Nog tror jag att det handlar mer om mutor än om sakskäl. Försvarsminister Peter Hultqvist och Carl Bildt får väl gå med tiggarskålen till någon annan. Bristande självinsikt kan också vara ett svenskt problem.

Onsdagen den 25 februari 2015
Mikael Styrman
.

1 kommentar:

Anonym sa...

https://www.youtube.com/watch?v=oOYTHg8cadY

Även podcasten på WOEIH är givande