torsdag 19 februari 2015

Krigspropagandan är sig lik

.
Vi översvämmas nu av "nyheter" om det av amerikanska intressen skapade ISIS framfart. Otaliga filmer får vi se som visar ofattbara grymheter. De är lika svåra att ta in oavsett om de utövas av självständiga islamister eller av amerikanskledda "islamister".

Har man varit med ett tag har man hunnit se en del tricks. Alldeles nyss rapporterades om att ISIS mördar människor, öppnar liken och säljer reservdelar. Just så där rapporterades från Timisoara i Rumänien när Nicolae Ceausescus kompisar i den rumänska nomenklaturan revolterade mot honom. Då visade det sig vara propaganda, inget annat.

Idag rapporterar CNN om uppgifter från Irak, som de inte kunnat bekräfta, vilka går ut på att ISIS bränner levande människor. Men vad tror Ni amerikanarna gjorde i Vietnam i 10 år med Napalm och Agent Orange? Tror Ni att de var där på picknick? De mördade oskyldig civilbefolkning i miljoner under bestialiska former.

Nu förväntas vi förfasa oss över att ISIS enligt rapporter skär halsen av folk. Men på vilket sätt är det värre än att snart halva jorden befolkning, oskyldiga människor, vet att de när som helst kan bli utplånade, eller lemlästade, med hela sin familj, på grund av en robot avskjuten från en drönare, manövrerad av en snorvalp, tillika psykopat, bemyndigad av galningar i Washington?

Filmerna från ISIS håller tydlig amerikansk propagandastandard. Jag skulle hålla för troligt att det beror på att de också är producerade av amerikanska intressen, eller "rådgivare". Då menar jag inte nödvändigtvis Obama-administrationen, men ändå amerikanska intressen.

Det har sagts förut och det tål att sägas igen, att det som pågår i Mellanöstern är en amerikansk maktkamp, ett amerikanskt inbördeskrig om man så vill, på främmande mark.

Propagandan haglar emot oss. De som är mottagliga för indoktrinering är snart lika angelägna att gå ut i krig som de många indoktrinerade idealister som glada i hågen drog ut i första världskriget.

Men USA har inget lärt av historien. Efter hundra år av engelsk och amerikansk inblandning i arabiska angelägenheter, i form av vapenleveranser, stölder, manipulationer, mord, drönare och statskupper, förväntar de sig att araberna ska vara tacksamma. Perserna förstod och religionen blev den samlande kraften med vars hjälp de kastade ut psykopaterna.

Amerikanska intressen må ha startat ISIS, men de kommer förmodligen att förlora kontrollen över ISIS, om det inte redan skett. Mycket talar för att vi kommer att få bevittna en upprepning av den iranska utvecklingen, fast, som det verkar, i större format. Ingen vet vart det tar vägen.

Det går därför att begripa hur paniken sitter i tapeterna i Washington när man nu ideligen kallar dit sina europeiska tjänstehjon för att få dem att stoppa ISIS rekrytering av jihadister i Europa. Det är nog en fåfäng kamp. Det kommer nog att visa sig att det är lika svårt att hindra människor att åka till ISIS som det är att hindra människor att flytta till Europa. Men vad man kan uppnå genom att försöka hindra dem är möjligen att man lyckas flytta terrorverksamhet till Europa.

USA är tyvärr alltid USA närmast. Osjälviskhet tolkas alltid av ledande amerikanska psykopater, som av alla psykopater, som utslag av svaghet. Det är synd att Europas politiker är så ynkliga att de hänger jänkarna i kjolarna. Det enda de kan förväntas uppnå genom att springa amerikanska intressen är ett ödelagt Europa.

Jag tror att många, kanske de flesta, som är benägna att ta sig till Mellanöstern, ser USA som fienden. Så bör det fortsätta att vara. USA har på allt sätt visat sig förtjäna rollen. Vi bör inte låta våra egennyttiga politiker sätta in Europa i USA:s ställe som huvudfiende.

Dödens Väntrum torsdagen den 19 februari 2015
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: