fredag 27 februari 2015

Världens billigaste affärsjet enligt Anders Sundström

.

Den nya Gnosjömopeden enligt Anders Sundström och Folksamledningen
(Uppdaterad fre 27/2, kl 08:52)

Anders Sundström har rest, jagat och förlustat sig med andra banker och försäkringsbolag, med mera - gratis. Sådant blir andra åtalade för. Åter andra får även sparken. Och blir skönstaxerade med skattetillägg.

Ingen vanlig hederlig människa får vänta flera år med att betala tills det visat sig att man har åkt fast. Och framför allt får då inte företaget betala privatresorna. Då åker en vanlig företagare fast igen. Gäller inte lagen alls för ledande kriminella nationalsocialdemokrater?

Av någon anledning har nu någon stolle på Folksam kommit fram till att det är en bra idé att betala konkurrenternas kostnader för att muta Sundström. Förmodligen någon som fått jobbet tack vare Sundström och som därför inte är Folksams man, utan istället Sundströms man. Ungefär som USA’s president Richard Nixon gjorde när han torskade för Watergateinbrottet och sedan obstruerade rättvisan genom att radera banden mm. Han var på väg att ställas inför riksrätt och skulle ha slutat i fängelse. Men han utsåg Gerald Ford till vice president och avgick mot löfte att bli benådad av Ford, vilket också skedde.

Sundström har alltså utsett odugliga springpojkar till chefer i Folksam vilka låter Folksam ta Sundströms och bestickarnas kostnader. Det finns med andra ord fler skurkar som behöver rensas ut från Folksam.

Kommer den katastrof som Sundström visar sig ha åstadkommit på Folksam, att visa sig vara värre än de galenskaper som Anders Sundström och Lars G Josefsson har åstadkommit på Vattenfall i Europa? Eller kommer Vattenfall att ha kvar mästartiteln som det kriminellaste och mest inkompetenta företaget i Europa genom tiderna?

Om sedan det pris stämmer, som Sundström och hans drängar i Folksam kommit fram till att Folksams försäkringssparare ska betala, för Sundströms privata förlustelser i Handelsbanksfären, då förutspår jag, att vi inom två år kommer att ha minst 50.000 affärsjetplan i Sverige. Var och varannan företagare kan skaffa sig en affärsjet. En del kommer till och med att kunna lämna bilen hemma. Gott folk - uppmana Era barn att utbilda sig till piloter. Tiotusentals svenska små- och medelstora företagare kommer att behöva piloter eftersom affärsjeten oftast blir billigast och flexiblast transportsätt. Och de kommer naturligtvis att behöva flygvärdinnor. Helst snygga sådana, och villiga, med faiblesse för gubbsjuka farbröder som gillar att jaga.

Vad ska vi kalla alla dessa hangarer som måste uppföras? Friggebodar känner vi ju till. Och Attefallshus. Blir Sundströmhangarer månntro för fantasilöst?

För våra krutuppfinnare i den offentliga sektorn, exempelvis kommunerna, öppnar detta Sundströms senaste genidrag hittills oanade möjligheter. Nu kommer inte längre varje kommun att behöva ordna egna bostäder och uppassare åt Balkantiggarna. Nu kan man istället jobbpendla dem med kommunens affärsjet till de kommuner som har boende av tillräckligt hög klass. Och orter som är för små för att hålla egna Balkantiggare kan få besök någon dag i veckan av kommunens Tiggarpendel. Kanske blir Tiggarexpress ett bättre namn, så att kommunens personal verkligen prioriterar uppgiften på rätt sätt?

Jag ser i dagens DN på nätet, den 27/2, att problemet med asylsökande som vägrar lämna bussen fortsätter. Även det problemet kan nu lösas tack vare Anders Sundströms uträkningar. Migrationsverket kan ju skaffa sig affärsjetplan med vars hjälp de sedan kan flyga runt asylsökande i landet och titta på bostäder. Alternativt kan man göra som nu med bostäderna. Man betalar fristående aktörer tio gånger så mycket för vad skräp som helst som flyger. Tveksamt dock om Sundströms uträkningar då stämmer. Det kan nog hanteras som myndigheter brukar göra när politiska skurkar är i farten: ”Vi utgår ifrån att Anders Sundströms beräkningar stämmer.”

Jag tror att du kommer att bli ihågkommen länge efter din död, Anders Sundström. Åtminstone kommer vart och vartannat tiggarsamhälle på Balkan att resa statyer över dig, om du visar dig ha räknat rätt på resekostnaden med affärsjet. Och dessa samhällen kommer att behöva byggas ut kraftigt, för där hamnar nog Folksams pensionssparare också, när vidden av dina stolligheter och skurkstreck blir uppenbara.

Torsdagen den 26 februari 2015
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: