torsdag 19 februari 2015

Varje samhälle har sina fanatiker

.
Det var fascinerande att se intervjun med jihadisten "Adam" i Uppdrag Granskning igår kväll. Fortfarande måste jag nypa mig i armen och fråga mig om han var genuin eller en falskspelare. Nå, oavsett hur det än är med den saken var det en förbluffande logik han visade upp, eller rättare sagt brist på logik.

Eftersom krigsfångar enligt islamsk lag har rätt till en värdig behandling, samma mat som de själva äter osv, skulle det vara krångligt att ta hand om fångarna. Därför var det mer praktiskt att skära halsen av dem och det skulle då inte strida mot islamsk rätt. En logik som, fortfarande med förbehåll för frågan om han är genuin, naturligtvis gränsar till ren idioti.

Man kan faktiskt fråga sig om vi inte behöver ett rent idiottest att avlägga vid inpassering till Sverige. Vi har ju faktiskt väldigt mycket idioter i landet sedan tidigare. Bär inte vi redan vår del av bördan?

Nyss såg jag en debatt i SVT:s morgonprogram och ämnet för dagen var det föreslagna rökförbudet utomhus. Det är klart att det är viss skillnad på jihadister och "Non smoking generation". Men nog finns det likheter också. Rökmotståndarna är också fanatiker som aldrig får nog, som aldrig tillräckligt kan reglera andra människors tillvaro.

Dödens Väntrum torsdagen den 19 februari 2015
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: