onsdag 18 februari 2015

Stor bjudning hos landsbygdsminister Bucht

.
De svenska mjölkbönderna är inbjudna till landsbygdsminister Bucht idag. Krisen känns visserligen inte i hans egen plånbok än, men han har ändå bjudit in bönderna.

Om inte det hjälper kanske bönderna kan bjuda in honom att hålla ett välbetalt föredrag på något LRF-möte. Regeringens gruvsamordnare är bra på att organisera sådant, van som hon är sedan tiden som generaldirektör eller "festfixare" på Tillväxtverket. Då kan han berätta om hur han blev Årets Svensk genom att stänga alla butiker i Haparanda centrum samt genom att förvandla Sundholmens Camping till flyktingförläggning och stänga sågen på Seskarö. Vad är väl högbetalda heltidsarbeten i industrin mot lågbetalda deltidsarbeten i Kamprads IKEA i den nya tideräkningens Haparanda? Kanske något för bönderna att ta efter?

Hjälper inte det heller kan väl bönderna skaffa sig Sven-Erik Buchts privata bostadstelefonnummer och hålla på och ringa honom på nätterna med sina krav. Så ringde han själv till Maud Olofsson när han ville få staten att stjäla Ekfors Kraft AB. Och det fungerade ju.

Ni mjölkbönder har kommit lindrigt undan än så länge. Vänta bara tills Sven-Erik Bucht och skurkarna i regeringen är klara med er.

Dödens Väntrum onsdagen den 18 februari 2015
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: