lördag 14 februari 2015

Pseudodebatten om sjukvården och skolan

.
Våra politiker, oavsett färg, sätter upp en stenhård strid och stångar sina pannor blodiga, om huruvida skolans och samhällets problem med den rådande analfabetutbildningen kan lösas genom frågan om betyg eller inte i fjärde klass.

Våra politiker är ängsliga och ryggradslösa oduglingar som inte vågar närma sig problemen med skolan utan istället sysselsätter sig med trams.

Problemen med den svenska skolan är att den speglar det svenska samhället, sådant det är efter att mobben har styrt i åttio år utan, vare sig kloka eller intellektuella ledare.

En parallell till kaoset i skolan har vi i sjukvårdens sammanbrott.

Problemet är att det inte finns pengar, eller politisk vilja, att avlöna sjuksköterskor och lärare. Men unga outbildade valpar, som knappt kan läsa eller skriva, ännu mindre räkna, får dubbelt så hög lön som en svensk lärare eller en svensk sjuksköterska, har inget ansvar och jobbar mycket mindre, om de blir gruvarbetare eller sopgubbar.

Sparka alla gruvarbetare och sopgubbar och sätt in invandrare istället. Det är enkla arbeten som inte kräver varken utbildning eller kunskaper och som genast kan övertas av invandrare, för en bråkdel av priset. Sannolikt skulle många svenska gruvor som stängts på grund av fantasilöner till analfabeter kunna öppnas igen, trots de låga malmpriserna, och invandrarna därmed snabbt kunna bidra till samhällets kostnader för deras försörjning.

Då kan vi göra både sjuksköterske- och läraryrket attraktivt och höja nivån i bägge branscherna.

De därigenom arbetslösa gruvarbetarna och sopgubbarna kan lämpligen sätta sig på skolbänken och skaffa sig en utbildning om de vill ha höga löner. Alternativt kan de ta ett jobb vars lönenivå återspeglar deras kompetens.

Södertälje lördagen den 14 februari 2015
Mikael Styrman
.

4 kommentarer:

Cello Jr sa...

Mycket bra rubrik, och text! Men de flesta svenskar är kriminellt korkade och okunniga. De fattar inte att det är USA och EU (och våra borgerliga politiker) som är skurkarna i detta ödesdrama.

Samtidigt måste jag uttrycka frustration över att inte SD tar Putins parti.

Var har vi Dispatch International i denna konflikt? Samtiden.nu? Avpixlat?

Mycket frustrerande. Kan det ha med dessa organs filosemitism och Israelvänlighet att göra?

Forget evil Putin - we are the blodthirsty warmongers!

Edward Ulfertz sa...

Jobben för gruvarbetare och sopgubbar är numera så motoriserat och mekaniserat att det inte kan utföras av analfabeter.

Mikael Styrman sa...

Svar till Cello Jr:

Vi är så indoktrinerade av amerikansk propaganda allt sedan Andra Världskriget att det krävs väldigt mycket för att inse det och att frigöra sig från det. Jag vet, jag har själv varit fånge i deras mentala garn och deras låtsasvärld. Det är dessutom många gånger svårare att få andra att öppna sina ögon. inte minst därför att ängsliga människor, och det är nästan alla, inte vill tillhöra en liten minoritet och vara i opposition. Till att börja med måste man ju även vara så intresserad av frågorna att man genomskådar när någon ljuger. Människor som fyller sitt liv med innehåll genom att hålla reda på om AIK gjorde två eller tre mål förra helgen tenderar att inte fördjupa sig så mycket i livsavgörande frågor. Vad är väl krig eller fred eller släktets eller naturens överlevnad i jämförelse med nästa veckas derby och den senaste oroande skaderapporten högst upp på sidan ett i daqens tidning?

Svårt att säga om SD:arna är lika lurade som de flesta andra eller om de valt bort en fråga som är svår eller omöjlig att klara i en genuint fientlig medial miljö.

Mikael Styrman sa...

Svar till Edward Ulfertz:

Visst är både gruvarbetarnas och sopgubbarnas jobb i hög grad motoriserat och mekaniserat. Men de ska inte uppfinna maskinerna, bara dra i spakarna då och då enligt enkla instruktioner. De flesta maskiner är nästan idiotsäkra och de är helt analfabetanpassade. Till exempel är det nästan alltid en starkt förenklad symbol som förklarar spakarnas funktion. Man kan säga att den som klarar att köra bil till jobbet också klarar av att utföra det. Man behöver inte vara raketforskare. Ytterst få arbeten och moment kräver något utöver detta.