måndag 2 februari 2015

Stabsläge

.
När det håller på att gå riktigt åt helvete inom sjukvården då kallas det på nysvenska för att man går in i "stabsläge". Det har hittills åtta akutsjukhus gjort i Sverige i år. Det låter som om man organiserar sig för att gå till anfall. Men egentligen betyder det att vården klappat ihop. Det är typiskt för svensk byråkrati. De kan ju aldrig säga som det är.

Ungefär så sa amerikanerna i Korea, under Koreakriget. När kineserna spöade amerikanska marinen i grunden sa jänkarna (som en del fortfarande vill att vi ska gå i försvarsunion med): Vi flyr inte, vi anfaller i en annan riktning…

Förresten så ville general Douglas MacArthur sätta in kärnvapen i Korea. Men då tyckte till och med president Harry Truman att det gick för långt, så MacArthur fick sparken. Idag vet man inte med säkerhet hur det skulle gått. Åtminstone under Dick Cheneys tid som vicepresident finns det anledning att förmoda att det skulle ha gått bra. Idag skulle det kanske sluta med att jänkarna visade sig ha sålt hälften av bomberna till IS, tagit betalt i olja och slarvat bort merparten av återstående kärnvapen.

Södertälje måndagen den 2 februari 2015
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: