söndag 24 mars 2019

Den här gången måste Löfven bekänna färg


.

Vanligtvis försöker sosseriet manövrera så att de ger ett intryck av att vara alla till lags.

Den här gången blir det svårare, när det handlar om IS-terroristerna och deras familjer. Vi har sedan tidigare stora populationer i Sverige som flytt undan förföljelse från militanta islamister. Sosseriet brukar alltid göra en ”Pinto-analys” innan man bestämmer sig för vilken grupp man ska stödja. Analysen ska helt enkelt försöka svara på frågan: Vilken grupp kan ge oss flest röster? Den stödjer vi i slutändan.

Ytligt betraktat är sannolikt muslimerna fler i Sverige än de kristna som flytt undan muslimskt förtryck.
Men analysen är förmodligen svårare än så. Är det verkligen så att muslimer i Sverige stödjer en grupp som består av grova brottslingar och terrorister, som har begått bestialiska brott mot mänskligheten i Syrien och Irak? Sådana som även begår grova brott lite varstans i Sverige och gör den muslimska populationen i Sverige allt mer illa sedd, med rätt eller orätt. Vill verkligen muslimerna i Sverige ha hit en grupp som kan förorsaka att nästan alla muslimer så småningom riskerar att bli utkastade?

Hur många svenskar - som inte är muslimer - vill ha hit slöddret och deras avkomma, hur oskyldiga deras egna barn än må vara? Särskilt efter att ta tagit del av hur de burit sig åt mot andras barn och familjer?

Stefan Löfven och de andra ränksmidarna har lite att fundera över och den här gången måste de nog bekänna färg.

Falun söndagen den 24 mars 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: