söndag 10 mars 2019

MP räknar inte egen korruption


.
Förra MP-språkröret Maria Wetterstrand är ägare och funktionär i ett bolag vars idé är att utveckla miljövänligare flygbränsle. Företaget har även fått statsbidrag för ändamålet. Samtidigt har Maria Wetterstrand fått, och tagit emot, uppdraget att leda flygbränsleutredningen. Under processens gång har hon förvärvat ytterligare aktier i företaget och har enligt uppgift 620.000 aktier. Företagets verksamhet och marknadsföring indikerar en hög grad av integration med flygbränsleutredningen. Maria Wetterstrand är insider i båda, som aktiespararna uttryckte saken.

Hon ser inget problematiskt i detta och säger att ingen har riktat kritik mot att utredningen eller dess resultat påverkats otillbörligt av att hon sitter ”på båda sidor om bordet” (mitt ordval). Men skulle det synas så där utan vidare för människor som inte deltagit i utredningen? Är utredningen så ytlig och innehållslös att det utan vidare skulle upptäckas? Är det ingen riktig utredning? Är det bara en födkrok? Ett sätt att adressera skattemedel till Maria Wetterstrand utan krav på att hon i gengäld presterar någonting av nytta för skattebetalarna?

Räknar sig Miljöpartiet också till den svenska adeln numera, vilken anser sig ha rätt att förse sig av skattemedel utan vidare?

Kan vi förvänta oss att även i fallet Maria Wetterstrand strax uppträder en låtsasåklagare med en förutredning, vars syfte är att borsta även Maria Wetterstrands rygg ren?

Falun söndagen den 10 mars 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: