fredag 1 mars 2019

Palmeutredningen lever


.
Men varför?

Alla vet ju att nationalsocialdemokratins torpeder på höga polisposter saboterade Palmeutredningen så grundläggande att ingen någonsin kommer att kunna dömas för mordet med någon som helst trovärdighet.

Det finns nästan bara en situation i vilken någon skulle kunna bli dömd för Palmemordet och det är om någon kommer in på en polisstation och lägger mordvapnet på bordet och levererar en mycket trovärdig historia. Det lär inte ske. Om det sker behövs ingen i generationer verksam Palmeutredning för att utreda saken.

Palmeutredningen har för länge sedan - mycket länge sedan - upphört att vara ett ställe dit man utser riktiga poliser. Det är ett ställe dit man för levande begravda poliser som man inte kan ha i annan verksamhet men ändå av någon anledning vill försörja.

Det är så osannolikt att de skulle kunna göra något åt Palmemordet att det är mer troligt att de klarar upp mordet på Tutankhamon. Nu är inte alla ense om att Tutankhamon verkligen blev mördad. Men det behöver inte hindra att någon med den svenska polisens, åklagarnas och domstolarnas hjälp mycket väl kan bli dömd för mordet med hjälp av den fria bevisprövningen.       

Falun fredagen den 1 mars 2019
Mikael Styrman
.

10 kommentarer:

Anonym sa...

För nationalsocialdemokraterna skulle det innebära svår skada för självbilden, och hängivenheten i sektens egna led om Palme bevisat i rättegång blivit tagen av daga av en yrkeskriminell missbrukare vid namn Christer Petterson. Att det mest sannolika motivet för ett sådant mord är att gärningsmannen tagit fel på person gör inte saken bättre!
Som genom ett under friades som bekant Petterson i hovrätten, detta trots att han pekats ut av Lisbeth Palme som bokstavligt talat undkommit döden genom att ducka för en kula från mördarens vapen på armlängds avstånd enligt vittnesmål och teknisk bevisning.
Så länge man nu kan hålla liv i utredningen behöver man dock inte kännas vid det faktum att mördaren är dömd i tingsrätten, och var just den yrkeskriminelle psykiskt sjuka missbrukaren Christer Petterson.
Jag hoppas både Palme och Petterson där de nu är rannsakats för sina
gärningar i jordelivet, och kanske funnit eller så småningom finner frid.
Men de jordiska efterdyningarna i form av palmeutredningen är dock endast en charad för troende sektmedlemmar inom nationalsocialdemokratin.

/ fänrik Stål

Mikael Styrman sa...

Kanske mördade Christer Pettersson Olof Palme och kanske gjorde han det inte.

Eftersom den korrupta polisen saboterade Lisbeth Palmes vittnesmål så grundligt så kommer vi aldrig att få veta det. Polisen ställde ju upp missbrukaren Pettersson i vittneskonfrontationen tillsammans med sex prydliga poliser och informerade Lisbeth Palme i förväg om att de hade gripit en missbrukare som misstänkt för mordet. Inte ens urbota klantiga poliser kan lyckas klanta till det så illa. Jag hör till dem som är anhängare till teorin att det var så illa att det måste ha skett avsiktligt. Skolbarn på mellanstadiet, utan polisutbildning och utan erfarenhet av brottsutredning, skulle klara av att lista ut att konfrontationen måste genomföras neutralt - annars är den inget värd som bevis.

Under konfrontationen sa Lisbeth Palme för sig själv ”det ser man ju vem som är missbrukare”. Därför kommer vi aldrig att få veta om Lisbeth Palme pekade ut Pettersson för att hon kände igen honom som Olofs mördare eller om hon gjorde det för att hon kände igen den missbrukare som hon visste att polisen hade gripit.

Man kan nog aldrig sluta att fundera över den extrema ansamling av idioti som hemsökte Palme-utredningen. Förmodligen får vi väl heller aldrig veta vad som var klantigheter och vad som eventuellt var avsiktliga sabotage mot utredningen.

Polisen betedde sig ungefär så som man skulle kunna förvänta sig att man skulle bete sig om man ville skydda den riktiga mördaren och skylla mordet på någon annan som inte var kapabel att försvara sig. Så som man gjorde med exempelvis Quick-fallen, Arvika-fallet, Kalamarksmordet och många andra.

En särskilt misstänkt omständighet är att regeringen, genom en ”observatör” satte sig i utredningen, där regeringen inte alls hörde hemma. Denna handling enskilt skulle man kunna fördra, men den omständigheten i kombination med att regeringen lade sig i mordutredningen och i strid med lag skyfflade över ansvaret från åklagarna till den politiska bögpolisstyrkan som redan hade många politiska justitiemord på sitt samvete är höggradigt suspekt. Det är bara allt för lätt att bortförklara det med att regeringen bestod av dilletanter. Men jag tror att man gör sig själv en otjänst genom att underskatta dem så grovt. Förmodligen visste de mycket väl vad de gjorde och det enda som befann sig på en låg nivå var deras hederlighet.

Varför mördades då Olof Palme? Vi tenderar att försöka lista ut det utifrån för oss känd kunskap. Men vi ska ha klart för oss att vi inte har en aning om vad som utspelade sig bakom kulisserna. Idag går det knappt en dag utan att grova brott avslöjas i den offentliga förvaltningen. Denna brottslighet har inte uppstått över en natt. Den fanns på Palmes tid också, även om förfallet med största sannolikhet har blivit värre sedan dess. Under alla förhållanden så basunerades inte deras skurkstreck ut på gator och torg. Allt som kunde skada partiet och maktinnehavet hemlighölls - då som nu. Om vi ska lista ut vem eller vilka som låg bakom Palme-mordet måste vi därför analysera det utifrån kunskap som vi inte äger och det låter sig naturligtvis inte göras.

Vi kan lugnt utgå från att det kan ha funnits en mängd sosse-banditer som ägnat sig åt saker som innebar att de hotades av att förlora sin plats vid köttgrytorna och utsättas för ett kraftigt socialt tapp. I den kretsen finns sannolikt Palmes mördare och det skulle på ett alldeles logiskt sätt förklara de många sabotagen mot mordutredningen.

Anonym sa...

Jag vill rent av hävda att det som idag faktiskt är korruption och kriminella handlingar utförda av personer verksamma i offentlig förvaltning och offentligt ägda företag, på Palmes tid inte ens ansågs vara korruption eller kriminalitet.
Socialdemokratin var nämligen staten och den offentliga förvaltningen!
Att hävda att oliktänkare tvångssteriliserdes och låstes in på mentalsjukhus av politiska skäl vore lögn, men att människor tvångssteriliserdes och låstes in på mentalsjukhus på vaga grunder får ändå anses som ett verktyg i den socialdemokratiska
enpartistatens maktapparat. Detta sett i sin helhet med nykterhetsnämder som kunde besluta om tvångsvård av påstådda alkholister, socialtjänst som fråntog föröldrar vårdnaden om sina barn för bagatellartade avikelser från sociala normer, IB som med hjälp av LO facket åsiktsregisrerade all personal på större arbetsplatser.
Och så vidare! Vad jag med detta vill säga är att Socialdemokratin hade absolut makt, på ett vis som får DDR att blekna i jämförelse eftersom DDR behövde uppbackning av Sovjet för att hålla nationen i samma järngrepp.
Så ja herr Styrman, vi kan lugnt utgå från att det inte var bättre förr!

SGA sa...

Det är känt den personen som höll i revolvern och avlossade skottet som dödade Palme, det var en före detta officer och elitsoldat från den Rhodesiska militären.
Palmemordet organiserades från Sydafrika men regeringen i landet hade ingenting med det att göra, utan finansieringen kom från USA.
Palmemordet kostade stora pengar och var mycket skickligt genomfört, det var personer som kunde det här.
Höga officerare i den Sydafrikanska säkerhetstjänsten angav de som var hjärnorna bakom mordet och den som var "Hit Man".

Sverige kunde inte få personen som sköt Palme utlämnad, därför de hade dömt Christer Pettersson, advokaten hade ställt frågan skall ni försöka med en till och döma honom, ni har redan dömt en person det får väl räcka.

Mikael Styrman sa...

Svar till SGA:

Var och en blir väl lycklig i sin himmel antar jag.

Själv tror jag inte en minut på det där Rhodesia-spåret.

Jag tror att Palme mördades av våra egna svenska skurkar. Och jag tror att många dessutom tycker att det var synd att det tog så lång tid innan det skedde. Det där Rhodesia-spåret är alldeles för uppenbart att det är våra egna svenska skurkar som lägger ut den där rökridån för att hålla misstankarna borta ifrån sig själva. Det ligger mycket väl i linje med den sossetrogna polisens sabotage av mordutredningen.

När det sedan gäller exakt vilken svensk skurk som låg bakom, varför det skedde och vem eller vilka som genomförde hantverket vill jag citera USA:s förre utrikesminister Donald Rumsfeld, som sammanfattade svårigheten med att veta exakt hur det ligger till på ett ganska humoristiskt sätt:

Det finns saker som vi vet att vi vet.
Det finns saker som vi vet att vi inte vet.
Det finns saker som vi inte vet att vi inte vet.
Men det finns också saker som vi inte vet att vi vet.

Den gången handlade det om försvaret, se gärna klippet på Youtube. Men det är lika giltigt för Palmemordet.

https://www.youtube.com/watch?v=nAnKdq5Yty8

SGA sa...

Du är inte sakkunnig när det gäller Palme mordet , som jag kan förstå.
Strax efter mordet meddelade den Brittiska säkerhetstjänsten att mordet organiserades från Sydafrika.
Franska säkerhetstjänsten kom med liknande uppgifter till Carl Lidbom som var ambassadör i Frankrike,som sade "Det bästa som kan hända med Palme mordet är att det aldrig blir uppklarad", det medförde att svenska regeringen blev rädda och satte restriktioner på spaningsledningen, som medförde att 12 mordutredare sade upp sig från uppdraget.
Sed mera blev Christer Pettersson en "scape goat" för Palme mordet, som många än idag tycks tro att han var gärningsmannen.

I Sydafrika var det rannsakan mot de som varit inblandad i mord och övergrepp mot de svarta under apartheid regimen.
Överste Eugene Kock stod inför rätta 1994 och avslöjade att Palme mordet organiserades från Sydafrika, som blev en chock i rättssalen och folket kunde inte tro vad de hörde.
Men en överste i säkerhetstjänsten var inte vem som helst utan han visste vad han snackade om.

Därefter kom en Brigader från säkerhetstjänsten som bekräftade Kocks uppgifter och han uppgav namnen på alla de som var inblandade och även fanns i Sverige när mordet skedde.
Det fanns också en svensk inblandad som jobbat i den sydafrikanska säkerhetstjänsten och även på Säpo, men var då bosatt utomlands.
Det visade sig att den personen fanns i Stockholm när mordet skedde.

Sydafrikanska regeringen var inte inblandad och Mandela som då var landets president lovade gå till botten med saken om apartheid regimen var inblandad skulle allting läggas fram, men ingenting hände.
Mordet på Palme var ett konsultuppdrag med sydafrikaner inblandade som var mycket skickliga för sådana jobb och finansieringen kom från USA.

Mordet på Palme kostade stora pengar att genomföra därför att tro någon knäppgök i Sverige var gärningsmannen är extremt naivt och okunnigt.

SGA sa...

Du måste ha klart för dig att rättegångarna i Sverige är politiskt styrda, som var fallet med Christer Pettersson.
Politikerna sökte en scape goat och utredningen fick inte komma med vem som var gärningsmannen, som de inte kände till, men 1994 borde de vetat det med Eugene Kock avslöjande vid rätten i Sydafrika, han dömdes förresten till 112 års fängelse men är numera frisläppt och har fått nåd.
Men eftersom klantarna i Sverige dömde Christer Pettersson till livstid kunde de inte få Palme mördaren utlämnad från Mozambique där han befinner sig.
Han var 40 år när han sköt Palme, det andra skottet som var nära på att träffa Lisbeth var ett vådaskott eftersom han halkade på isen.
Christer Pettersson blev friad därför utlandet började ifrågasätta rättssäkerheten i Sverige, med all rätt.
En Brittisk journalist framförde att i England skulle inte Christer Pettersson blivit häktad med det som fanns mot honom, men fick livstid i Sverige.

Mikael Styrman sa...

Jag återkommer i saken om någon dag.

SGA sa...

Många tycks tro än idag att det var Christer Pettersson som var gärningsmannen för Palme, som visar att de känner inte till fallet.

Ett vittne Anders gick 5-6 meter efter den här gruppen Olof, Lisbeth och gärningsmannen när de gick efter Sveavägen.
Anders såg dem som i jämnhöjd och Olof var ca 170 cm lång, Lisbeth något kortare och gärningsmannen ca 170 cm kanske plus några centimeter.

Christer Pettersson var 188 cm därför var det en omöjlighet att han var gärningsmannen.

Anders såg hela förloppet när Olof säckade ihop efter skottet, som var direkt dödande.

Mikael Styrman sa...

Finn mitt svar i nytt blogginlägg ”Tystnadskulturen och Palmemordet”.