fredag 29 mars 2019

Grov trolöshet på Swedbankstämman


.
Jag skulle inte hålla för uteslutet att när man drog upp riktlinjerna för det svenska pensionssystemet hade åtminstone många inblandade de bästa av avsikter. Helt säkert fanns det även inblandade aktörer som både insåg och verkade för att pensionssparandet bara skulle bli ett redskap för maffian att komma över röstkraften i spararnas pengar. Dessutom i utbyte mot höga ersättningar för ofta mer eller mindre odugligt förvaltningsarbete.

Men nu är det sedan länge uppenbart att pensionsfonder är lovligt byte för maffian att plundra. Vi har sett flera exempel. Men låt mig bara nämna två: Anders Sundström/Northland samt Allra. Sundström/Northland därför att det är ett bra exempel på hur riskfritt det är plundra sparare. Allra därför att det är ett exempel på hur även ett korrupt rättsväsende ibland tvingas göra något. I Allra’s fall därför att de gjorde ungefär som alla andra. Men de var så lyxkåta att de struntade i polityren. Myndigheter och rättsväsende slog inte till mot Allra för att de plundrade sparare. Det gör alla i branschen. De slog till därför att de andra skurkarna blev rädda för att även deras plundrande skulle komma att upphöra om Allra fick hållas.

Men det räcker inte att med rätt eller orätt krafsa lite på ytan genom att slå ned på Allra. Man måste också göra något åt den utbredda och grova organiserade brottsligheten som huserar i fondförvaltningssfären. Pensionsförvaltarna har utvecklats till en korrupt maffia som roffar åt sig spararnas pengar och utser och skyddar varandra, i ohelig allians med funktionärer i de företag de är satta att bevaka ägarnas intressen i. Länge har regeringen och rättsväsendet blundat för detta. Man har nöjt sig med att vid behov själva få draghjälp och fördelar från maffian. Det är nu uppenbart vart det har fört oss.

Vi har begåvats med tjuvaktiga banker som behandlar sina sparare och andra kunder som de lever på som kattskit. Men grova brottslingar gullar de med och dem hjäper de att plundra sparare, företagare, stater och skattebetalare - inte bara i Sverige utan även internationellt.

Nu har det gått så långt att inte ens den med skamlöst fräcka lögner illa dolda korruptionen i och kring Swedbank ens resulterar i en ajournerad stämma, ännu mindre i en avsatt styrelse. Nej, kumpanerna i ”det ansiktslösa ägandet” väljer om banditerna och höjer deras arvoden. Och det är ju bara deras synliga arvoden. Givet hur förhållandena inom Swedbank synes vara ligger det i farans riktning att det därutöver figurerar en hel del svarta pengar som missar de verkliga ägarna medan de letar sig fram till funktionärernas fickor.

Sannolikt är vi nära ett läge vid vilket hela pensionssystemet riskerar att kollapsa. Särskilt farligt lever det svenska betalningssystemet som maffians hejdukar lyckats göra nästan kontantfritt.

Ett kontantfritt samhälle med korrumperade pensionsförvaltare och maffiakontrollerade banker - inte världens bästa kombination.

Om Sverige ska undvika ett finansiellt - och kanske även humanitärt - sammanbrott måste regering och rättsväsende lyfta sig i håret - upp ur det korrupta träsket. Lämpligen börjar man med att åtala banditerna, som gav Swedbanks styrelse ansvarsfrihet och valde om dem, för grov trolöshet mot huvudman. Mycket grövre beteende är det svårt att tänka sig. Om inte Swedbankshaveriet resulterar i kraftfulla åtgärder mot dem som har att förvalta spararnas pengar är det ju belagt att ingen tillsyn och inte lagskydd finns. Total anarki föreligger i det finansiella systemet, den tid som ännu återstår innan förmågan att själva göra något åt saken glider ur Sveriges händer.

Falun fredagen den 29 mars 2019
Mikael Styrman
.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nu ska alltså bankmaffian i USA roffa åt sig en del av kakan via s.k "böter" som hela svenska samhället givetvis ska vara med och betala via Swedbank för att rädda dessa skojare. I USA har man ju upptäckt att det är lättförtjänta pengar att tvinga utländska banker att betala böter för både verkliga och påhittade brott. Och vasallstaternas ledare i EU bara jamsar med eftersom de säkert får sin del av kakan. Det nämndes en siffra på 230 miljarder dollar som redan betalats i böter till gangstermaffian på andra sidan Atlanten från olika banker i Europa! Och mer lär det bli...USA:s främsta inkomstkälla förutom sälja undermåliga vapen, trycka dollarsedlar ser ut att vara att skicka böter till vasallerna i EU.

Benny

Mikael Styrman sa...

Till Benny:

Ja, det har sina fördelar att som de amerikanska banditerna befinna sig högst upp på dynghögen. En är ju att man får parasitera på alla andra och betala med värdelösa dasspapper. Men så länge resten av världen inte vågar byta reservvaluta är det inget att göra åt saken. USA måste, och kommer att, förstöras inifrån, som det gamla romarriket, en av USA:s forntida föregångare på toppen.

De är sina egna fiender och kommer att förgöra sig själva. Förmodligen kommer de innan dess att förstöra ännu fler andra i avvaktan på sin egen ödeläggelses fullbordan. Vi vet bara inte exakt hur deras eget sammanbrott kommer att gå till, eller hur länge det kommer att ta, men deras absurda livsstil blir deras undergång.

Eftersom man vet att de pungslår alla andra kan det tyckas onödigt att som Swedbanks styrelse lägga upp bollen på straffpunkten och kalla bort målvakten. Men de tänker förstås bara på sig själva och skiter blankt i sina huvudmän. Så är det förstås även med psykopaterna i det ansiktslösa kapitalet som låter dem hållas.

Det är en intressant omständighet att USA inte gör något åt brottsligheten som sådan. De vill bara ha bytet. Sedan får brottsligheten fortsätta. Och våra europeiska vällingbyxor törs inget göra åt sken. De blir lyckliga av att någon gång få åka i blåljuskortege och vallas i någon jättehemlig anläggning så att de känner sig lite viktiga. Det är som på vilken skolgård som helst.

Mikael Styrman sa...


Jag glömde:

Självfallet blir det spararna som plockar upp notan efter maffians härjande. Ingen har väl någonsin i Sverige, i modern tid, krökt ett hår på maffians lakejers huvud.