fredag 1 mars 2019

Hur kan någon sitta kvar i Swedbanks styrelse?


.
Att Swedbanks VD Birgitte Bonnesen skulle kunna sitta kvar efter att ha blivit beslagen med sådana grova lögner och ett sådant omdömeslöst chefsskap, är inget annat än en absurd tanke. Hennes trovärdighet är efter hennes kategoriska uttalanden som visat sig uppenbart lögnaktiga helt utraderad - på ett irreparabelt sätt. Ingen kan någonsin längre tro på vad hon säger. Och en stor internationell bank kan naturligtvis inte drivas av en person som ingen tror att talar sanning.

Men det är bara förnamnet på problemet. Hur skulle någon i styrelsen kunna sitta kvar efter vad banken har ägnat sig åt? Frågan är ytterst adekvat under förutsättning att vi har likhet inför lagen, vilket rättvisans tjänare inte missar ett tillfälle att med en mun berätta. Vi befinner oss trots allt i ett land där en av domstolarnas favoritsysselsättning, en hobby,  är att döma småföretagare och småföretags styrelser till styrelseansvar, för bokföringsbrott och grovt bokföringsbrott, fast de bara haft ett vilande bolag som inte bedrivit någon verksamhet, och dessutom varit utsatta för organiserad statsterrorism, och i detta bolag lämnat in en på alla sätt betydelselös årsredovisning några månader för sent. Hur kan någon ens tänka tanken att inte alla i Swedbanks styrelse, mangrant, ska lämna sina befattningar? Vi pratar trots allt om en styrelse som har tvättat tiotals miljarder åt grova brottslingar och terrorister. Det är ju inget annat än djupaste satir att de ännu sitter kvar. Det är ju helt skamlöst!

Vi kan väl inte ha en sådan ordning, nu när saker och ting har blivit allmänt kända, att vi terroriserar småföretagare med hjälp av Ekobrottsmyndigheten, men vi ser mellan fingrarna när maffian leker bank?

Falun fredagen den 1 mars 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: