söndag 10 mars 2019

Mutfartsverkets Mutsluss


.

Sjöfartsverket - eller Mutfartsverket som det väl borde heta - har slagit till igen. Sedan tidigare är de kända för grov organiserad brottslighet i samband med den av Uppdrag Granskning avslöjade upphandlingen av räddningshelikoptrar - straffritt naturligtvis! De är nämligen också kända för att våra maffiakontrollerade polis- och åklagarmyndigheter samt dito domstolar och lagstiftare bara tittar bort när deras svindlerier avslöjas.

Den här gånger grasserar mutaffärerna kring ombyggnaden av slussen i Södertälje. Projektet kommer att ta två år längre tid än tidigare uppgivet. Det kommer också att bli 50% dyrare än tidigare angivet. 50% är  naturligtvis en stor relativ fördyring. Den blir inte mindre när man får veta att det motsvarar nästan en miljard kronor - hittills.

Orsaken är misstag som entreprenören gjort. Ja, Du läste rätt. Det är misstag som entreprenören gjort men skattebetalarna som är beställare ska stå för kostnaden.

Så gör man inga upphandlingar. Hela upphandlingsinstrumentet sätts ur spel när statsanställda svindlare får göra sådana affärer med skattepengar. Då finns det ingen anledning för någon entreprenör att göra något hederligt anbud. Allt kan nämligen fixas med mutor som innebär att entreprenören och beställarens företrädare tillsammans lurar beställaren. Det offentligas kostnader skenar medan skurkarna skrattar hela vägen till banken som tvättar stöldgodset åt dem.

Falun söndagen den 10 mars 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: