onsdag 13 mars 2019

Ingen USA-hjälp mot maffian i Swedbank


.
Vi svenskar verkar inte få någon hjälp från USA mot den svenska maffian. Så tror jag att vi ska tolka Ygemans uttalande idag om att regeringen vill kunna utesluta ”ur säkerhetssynpunkt farliga leverantörer” vid 5G-upphandlingar (läs: Kinesiska Huawei). Det, och förmodligen vissa andra eftergifter som inte lämpar sig att tala högt om, blev förmodligen den svenska maffians bot för tvätten åt ryska maffian som Uppdrag Granskning rapporterade om.

Därmed torde Erik Thedéen och vår låtsas-finansinspektion bestående av maffiakontrollerade attrapper kunna fortsätta leka finansinspektion. Det innebär förmodligen också att det är fritt fram för Swedbank att fortsätta tvätta pengar åt den svenska maffian. Ygeman sa inget om vad det betyder för Swedbanks tvätt av pengar åt ryska maffian. En gissning torde dock landa i att den tvätt som redan har skett, där har skadan redan skett och är nu historia. I fråga om ny tvätt av pengar åt ryska maffian accepterar inte jänkarna sådant. Det måste därför ske bakom ryggen på jänkarna och så lär det väl bli. Birgitte Bonnesen förväntas komma att bedyra på heder och samvete att Swedbank inte ägnar sig åt sådan verksamhet och att Swedbank är en lokal bank med lokala kunder  - bosatta mellan Panama och Vladivostok. Fast det sista kommer hon nog inte att säga högt. 

Det är klart att det var en högoddsare att USA skulle hjälpa oss mot maffian. De har ju inte lyckats så bra med sin egen. Men hoppet är ju det sista som lämnar människan.

På spionerisidan innebär det att USA får fortsätta spionera som vanligt på svenska företag, politiker och privatpersoner, med fri tillgång till alla svenska kommunikationsnät, men kineserna får inte börja spionera i Sverige - åtminstone inte om de inte mutar rätt personer. Man har ett visst övertag när man börjat spionera 80 år tidigare än utmanarna.

Detta hindrar i och för sig inte att svensk polis, åklagare och domstolar kommer att ta i itu med den svenska maffian i Swedbank, Folksam, Northland och andra ställen där den visar sig. Det kan vi se fram emot….. 

…sen…..när flaggstången blommar!

Falun onsdagen den 13 mars 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: