tisdag 12 mars 2019

Maffian kontrollerar alltjämt Folksam och Swedbank


.
Media har uppmärksammat att tunga ägare i Swedbank (Folksam och Sparbanksstiftelserna) avser rösta för VD och styrelsens ansvarsfrihet. Föga förvånande. De röstar naturligtvis för ansvarsfrihet oavsett vad som händer. Det beror på att den svenska maffian alltjämt kontrollerar det ägarlösa kapitalet och det ägarlösa kapitalets attrapper till förvaltare.

Som förvaltare till det ägarlösa kapitalet utses nämligen bara personer utan civil resning. De är i sin tur övertygade om att de, ifall de försöker utföra sitt arbete med integritet - det vill säga utan att ta maffians order - omedelbart får sparken. Ibland tar det lite tid. Det kan krävas en förtals- och undergrävningsprocess, men så småningom får de nog alltid sparken.

Det är självklart att det blir så. Det är enorma summor pengar. Och vi har inga rättsorgan som jagar maffian och inga institutioner som hindrar maffian att nästla sig in i allmänhetens sparande.

Det är mycket bättre i Italien. Där har man flera poliskårer som spanar på varandra för att man vet - och erkänner - att rättsstaten hela tiden är föremål för attack från maffian. Här i Sverige är det istället så att maffian är rättsstaten - eller att rättsstaten är maffian. Det är mest en fråga om hur man vill uttrycka sig. Men innebörden är att maffian har infiltrerat rättsväsendet i så hög grad att det har upphört, eller nära att helt upphöra att fungera.

På Folksam och Swedbank syns det tydligare än på andra håll därför att Anders Sundström ett tag själv satt på alla stolar. Förutom Folksam och Swedbank även KF. Så skulle det inte vara i sunda strukturer. Nu sitter istället maffians underhuggare på piedestalerna. Det är inte så mycket bättre.

Om jänkarna vill komma åt pengatvätten åt ryska maffian måste de först göra något åt Anders Sundström och hans underhuggare och kumpaner.

Falun tisdagen den 12 mars 2019
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: