fredag 28 februari 2020

Alla har sitt kors att bära



Av naturliga skäl har mycket av den offentliga debatten under lång tid handlat om tokerier som socialdemokratin ställt till med tillsammans med sina vasaller, även om de ofta skrivits om i mycket förskönande ordalag.

Men alla har sitt kors att bära. Moderaterna har sin osunda relation till USA att släpa på. Den som fick Carl Bildt att fungera som en amerikansk femtekolonnare och som fick honom - möjligen mot bättre vetande - att peka ut Sovjetunionen för Natoubåtars kränkningar.

Tyvärr så bjöd ju en berusad Kapten Gusjin den amerikanska propagandaapparaten på den möjligheten när han i fyllan och villan körde upp en sovjetisk ubåt på ett skär i ett skyddsområde i Blekinge skärgård.

Detta moderata svassande för amerikanerna var annars länge ganska harmlöst. Det var ju mer en rolig grej att dessa till synes aningslösa lättpåverkade moderater så totalt hade berusat sig på Kalla Krigs-propagandan. Till deras försvar ska dock sägas att även vi andra svenskar har haft svårt att genomskåda alla dessa lögner på grund av den helt USA-anpassade historieskrivningen och mediarapporteringen under efterkrigstiden.

Men nu är det lite allvarligare när det svenska försvaret har körts i sank av moderaterna. Nåja, något riktigt försvar var det väl inte, mer den svenska försvarsindustrins skyltfönster. Och så var det uppsamlingsställe för oanvändbara grejor som sosseriet köpte upp som dolt sysselsättningsstöd i områden av vikt för sosseriet.

Att man nu har låtit amerikanerna driva det så långt att vi inte längre håller deras atomvapen utanför landet är naturligtvis mycket olyckligt. Det gör Sverige i ett utsatt läge till måltavla för ryska kärnvapen. Gudarna ska veta att det ryms mycket galningar inom det amerikanska militärindustriella komplexet som inte har något annat för sig än att försöka få till det där utsatta läget.

Sent omsider verkar åtminstone en del människor ha börjat förstå vilket gissel denna moderaternas ganska barnsliga dårskap bundit åt vår rygg. USA har i demokratins namn hjälpt många länder att förvandlas till brända högar av grus och aska.

Det fascinerar mig en del att moderaterna inte skulle vara kapabla att dra några slutsatser för vår del av de många exemplen som USA redan visat på hur det går när man får deras ”hjälp”. Jag vill nog mena att det inte är möjligt att de inte skulle förstå denna tingens ordning. Det måste finnas andra förklaringar till deras översvallande inställning till farliga idéer från USA. Rädsla? Mutor? Andra med mutor jämförbara fördelar som enskilda politiker kommit i åtnjutande av? Honungsfällor? Just honungsfällor är mycket möjligt. Vi har alltid matats med uppgifter om Sovjetiska honungsfällor. Senare har vi förstått att det beror på att amerikanerna hela tiden snärjer svaga politiker i honungsfällor. Det visste vi redan innan, men det bekräftades när den amerikanska honungsfällan slog ihop om Julian Assange på svensk mark.

Vi behöver få en nykter debatt om vilket elände de här moderata stollarna bäddar för att Sverige ska drabbas av, för att de inte håller de amerikanska krigshetsarna på avstånd.

Falun fredag 28 februari 2020
Mikael Styrman

Inga kommentarer: