lördag 22 februari 2020

Marcus Oscarsson gläntar till manipulationerna i ”Nyhetsmorgon”


I TV4:s Nyhetsmorgon idag - nyss behandlat i ett inlägg - tog Marcus Oscarsson upp ett till intressant ämne, nämligen hur akterseglade sosseriet blivit när medborgarna i allt högre grad lämnar våra censurerande media och söker sig ocensurerad information på Internet.

Så länge det bara fanns ett fåtal media i vilka man behövde kontrollera ”det fria ordet”  gick det bra att sköta den saken via servila medarbetare inom media, i samarbete med ett mindre antal yrkesdebattörer på Sveavägen under olika pseudonymer, vilka nästan är de enda som släpps fram i våra gentemot makten lyhörda media. Som ett utslag av maktens arrogans och fräckhet kallar media sina censurerade debattforum för ”Ifrågasätt”. Men den som ifrågasätter får genast sitt inlägg raderat.

Efter hand som allt fler genomskådar manipulationerna och inte känner igen sig i den verklighet som utmålas, vänder man sig annorstädes för att få veta vad som händer i samhället. Det som visades i Nyhetsmorgon var, att då går det inte längre att kontrollera massorna med ett litet antal yrkesdebattörer som uppträder under namn och signaturer av vilka de flesta torde vara falska. De räcker helt enkelt inte till. Det blir dessutom svårt att klara sig i debatten i media, när man inte kan förlita sig på att lojala personer styr debatten och censurerar inlägg som är svåra att bemöta. 


Att döma av siffrorna i Nyhetsmorgon klarar ett fåtal trogna partisoldater inte av att tygla Internet. Precis som man kan förvänta sig. Sosse-elitens hopp står till att tillräckligt många ska vara tillräckligt korkade för att inte genomskåda partiets och medias manipulationer och därför fortsätta att rösta på S, utan att ifrågasätta sagorna man matas med. Efter hand som inbrott, misshandel, mord, bilbränder, munpissande och gruppvåldtäkter söker sig närmare människornas egna sfärer blir det allt svårare att förhindra att väljarna vänder sig bort från partiet. Det blir nog mycket svårt att få hederligt folk att acceptera att man ska tycka så synd om förövarna att man inte ska förhindra att de får fortsätta att terrorisera människor som inte gjort dem något ont.

Det blir allt svårare att hålla uppe potemkinkulissen. Kraschen söker sig allt närmare S och MP med flera.

Falun lördag 22 februari 2020
Mikael Styrman

Inga kommentarer: