torsdag 27 februari 2020

Sverige måste vara unikt



Jag kan inte tänka mig att det finns ett enda land till här i världen där människor, som man ändå måste tro att försöker göra sitt bästa, kan få till någonting sådant.

Sådana här nyheter måste ju vara ett allvarligt hot mot Grönköpings Veckoblad. Hur i alla världen ska Veckobladet kunna överträffa detta?

När skolväsendet genom upprepade dåraktiga politiska beslut har förfallit så till den milda gräns att hälften av ungarna inte lär sig läsa, skriva och räkna och de nyanlända inte lär sig tala svenska, är det inte läge att börja utreda om de ska ha mobiltelefon på lektionerna.

Då är det istället läge att kalla samman rektorerna och tala om för dem att nu är det färdigsvamlat i skolan. Nu är det slut med flumskolan. Om ni vill ha jobbet kvar ska ni åka hem till era skolor och ha ett enskilt samtal med varje lärare och tala om för dem att om de vill ha jobbet kvar ska de  säga åt ungarna att om de stör sina kamrater genom att ta med och använda mobiltelefonerna i klassrummet åker telefonen ut genom fönstret.

Måste man vara efterbliven för att jobba med skolfrågor i det här landet eller varför börjar några stollar utreda en sådan självklar sak?

Falun torsdag 27 februari 2020
Mikael Styrman

Inga kommentarer: