söndag 23 februari 2020

Sverige prisgivet åt Corona-smittan?


Det är nog inte så lätt för det moderna samhället att bekämpa en pandemi. Våra snabba kommunikationer kanske försvårar det så mycket att det kan visa sig omöjligt.

För Sverige med sina vidöppna gränser, med gränskontroller som är ett skämt, och med  hundratusen eller mer ”okända” människor i ett parallellsamhälle, som den offentliga sektorns latmaskar är ointresserade av att hålla ordning på, är nog förmågan att stå emot inte bättre än för vilket U-land i tredje världen som helst.

Vad gäller Stefan Löfven och hans underhuggare i partiet och byråkratin samt kumpanerna i Miljöpartiet och Centern får vi nog snart anledning att diskutera om vi till listan med övriga tillkortakommanden och skurkstreck även kommer att måsta foga en anklagelse om folkmord genom grov vårdslöshet. Juridiskt kan det förstås aldrig bli något. Men det moraliska ansvaret blir nog svårt att skaka av sig. Kanske kan det befria våra köttgrytor från en del skräpfolk som inte gör någon nytta, men som kostar skattebetalarna mycket pengar.

Falun söndag 23 februari 2020
Mikael Styrman

Inga kommentarer: