fredag 21 februari 2020

Svårt med utmanare när V ska välja ledare


Noshi Dadgostar nomineras av allt fler distrikt till ny ledare för V, när Jonas Sjöstedt ska dra sig tillbaka och njuta av välförtjänt vila, efter att i decennier ha agerat stödparti åt sosseriet-antisemiterna.

Det verkar svårare att få någon motkandidat att ställa upp. Det skulle se demokratiskt ut, men ingen tycks vilja. Kanske beror det på att kommunistiska ledare brukar väljas med 98-104 % av rösterna. Då blir det inte så mycket kvar åt eventuella utmanare.

Dessutom har ju kommunistpartiet en lång tradition innebärande att partiet sönderfaller i fraktioner med allehanda bokstavskombinationer i vilka alltid ingår ett ”R” i namnet. R:et brukar inte stå för ”Rödvin”, men brukar i praktiken alltid innebära det.

Det ska intressant att se hur Vänsterpartiet kommer att utvecklas, nu när sosseriet-antisemiterna är i full färd med att begå självmord. Kanske innebär det att Vänsterpartiet får en viss frihet? De tycks ju vara i full färd med att försöka bryta sig ur S överhöghet. Det är inte lätt. Det är mycket lättare att aldrig ha krökt rygg, än att först kröka rygg och kräla i stoftet för att sedan resa sig upp ur förnedringen.

Falun fredag 21 februari 2020
Mikael Styrman

Inga kommentarer: