onsdag 26 februari 2020

Corona-pandemin får FN:s kulor att rulla och pamparnas att sina…


…eller rättare sagt: får skattebetalarnas kulor att rulla.  Det är ju det saken handlar om. Det är ett sedan länge känt faktum att FN attraherar gangsters. Rikligt med andras pengar som ingen vaktar eller känner ansvar för drar till sig skenheligt skräpfolk. Den som är hederlig och har civil resning och irrar sig in i FN:s rullor blir snart obekväm (som Anders Kompass) och utfryst av gangstrarna (som Jan Eliasson).

WHO tycks länge ha ägnat sig åt hittills riskfri och lukrativ handel med försäkringar eller garantier mot pandemier - som det får förmodas har ett betydande inslag av ”kick-back” - följ länken. Det gör det lite motigt att utnämna Corona till en pandemi. Blir det ingen pandemi är det en lukrativ affär - år efter år. När det blir en pandemi, eller man tvingas erkänna en pandemi, blir det tillfälligt lite ebb även i den privata kassan.

Man skulle kunna tycka att upplägget skickar ut rätt incitament. Ingen pandemi = goda svarta inkomster. Men det är långt ifrån säkert att incitamentet räcker så långt som till att resultera i verkliga preventiva och mot pandemier verksamma åtgärder. Hittills har det nog varit ett självspelande piano. Man har inte behövt göra någonting, publiken har jublat och pengarna rullat in. Affärerna har skett i skymundan. Bara kända hos den innersta kretsen.

Nu väntar vi bara på att de vanliga katastrofparasiterna vaknar till liv i sina stenhus och inser att det går att tjäna pengar på att göra något med anknytning till Corona-viruset.

Falun onsdag 26 februari 2020
Mikael Styrman

Inga kommentarer: