tisdag 4 februari 2020

”Kalla Krigs-åtalet” allmänt hot mot hederliga tjänstemän


Det åtal som nu sker mot Sveriges tidigare ambassadör i Kina, Anna Lindstedt, och det övervåld från staten som det innebär, är som enskild händelse betraktat ganska obegripligt, utöver att det indikerar att det finns både gränslösa och hänsynslösa människor högt upp i den offentliga förvaltningen. Det senare är förstås ingen nyhet för den som orkat följa med och ta till sig de allt för många övergrepp och justitiemord som levereras i den allt mer korrupta svenska staten.

Men det är nog inte som enskilt övergrepp mot Anna Lindstedt ärendet ska utläsas. Det är snarare fråga om ett allmänt hot som på detta sätt delges offentliga tjänstemän och funktionärer inom staten, rättsväsendet med flera institutioner. Det är ett budskap om hur långt den sönderfallande grova organiserade brottsligheten i staten är beredd att gå, för att skrämma hederliga tjänstemän att sätta hederlighet och moral på undantag, för att istället medverka till olika övergrepp som den grova organiserade brottsligheten i staten önskar utförda.

Maffian i staten är trängd. Den känner sitt vanstyres konsekvenser i samhället och den känner greppet om de många som mår dåligt av att tvingas utföra brott i rättvisans namn förloras. Det spelar inte så stor roll om det är ett djur eller en politisk gangster som känner sig trängd. Båda är farliga. Men att de är farliga är inte samma sak som att vi ska ge efter för dessa gangsters. Lösningen och landets välbefinnande står inte att finna i att låta dessa gangsters härja.

Falun tisdagen den 4 februari 2020
Mikael Styrman

Inga kommentarer: