torsdag 20 januari 2022

Buffeln Hallengren skämde ut sig i Aktuellt

 .

Det var en riktigt sossepamp-bufflig Lena Hallengren som satte sig på Nyamko Sabuni igår i Aktuellt. Men man kan förstå att Hallengren kände sig hotad efter att ha klantat till det här med pandemin - igen!


Ovana som sossepamparna är att bli emotsagda har de förstås lite svårt att hantera situationen, när de andra inte bara bockar och niger. Men Hallengren och sossarna har bäddat för problemet själva. De lät sina barn och anförvanter komma hem från Alperna och blanda upp sig med befolkningen, trots att man visste att sjukdomen grasserade och var mycket farlig. Jämför man med våra grannländer lade regeringen på det sättet cirka 12.000 svenskar i en för tidig grav - självmorden oräknade - och förstörde tillvaron för alla andra. Tacka fan för att de gömmer alla anteckningar nu. Det är ganska lätt att sluta sig till att problemet är, att det av anteckningarna framgår att det är partiets bästa som har styrt sosseriets pandemihantering - inte folkets bästa. Nu försöker man överkompensera genom att låtsas begripa sig bättre än alla andra på restriktionerna.


Sedan har man lekt gudar med stundtals helt obegripliga - ibland rent av lögnaktiga - åtgärder. Sällan det som för stunden krävts. Tiotusentals människor - åtminstone - har fått sina liv slagna i spillror av maktfullkomliga och egennyttiga sossepolitiker.


Sossepamparna har med all rätt tappat sin auktoritet. De borde ha jobbat mer med dramaturgin för att lura åtminstone de mest lättlurade. Hallengren borde klätt sig som en grekisk gudinna, flankerad av två stora skålar med olja och öppen låga, nedtonad belysning i studion, lite rökelse eller dimma och hasch- och svavelångor, kryddat med dramatisk ljussättning och dovt vindhärmande ljudeffekter i bakgrunden…ooouuuååoooo…!


Nu framtonar hon ju bara som en sossepolitruk som har gjort bort sig och blir sur när hon ifrågasätts. Det finns inget gudomligt i det.


Falun torsdagen den 20 januari 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: