fredag 21 januari 2022

Lite mer om drönarna

 .

Vi får mer information om drönarna samtidigt som debatten om dem och spekulationerna rasar vidare.


Några saker verkar utkristallisera sig:


Drönarna är, åtminstone i en del av fallen av militär typ.

De uppträder samordnat, på flera ställen samtidigt.

Skyddsobjekt är särskilt hemsökta.

Den som vidtar åtgärderna vill bli sedd och vill skrämmas.


Om det handlar om riktig underrättelseinhämtning, en fientlig makt, som verkligen planerar något allvarligt, skulle de inte uppträda så samlat, så organiserat och de skulle inte fortsätta efter att ha blivit observerade.


Om det vore ryssarna är det mycket osannolikt att de skulle hålla på med det samtidigt som en av de intensivaste kampanjerna på länge för att sälja in Nato till svenskarna pågår i landet.


En part som verkligen vill anfalla oss skulle inte uppträda så klumpigt. Spaningen skulle inte ske så samlat att det är uppenbart att det är samordnat. Istället skulle det ske i smyg, på varierande tider och tider då inte risken för upptäckt är så stor. Spaningen skulle knappast ske med stora militära drönare som åker omkring och blinkar så mycket de hinner. Istället skulle det ske med civila drönare som är mycket mindre, nästan osynliga, i färg som gör dem svårare att se - och framför allt - de skulle inte åka omkring och blinka! 


Det är svårt att tro på någon annan förklaring än att det är Nato-krafter - läs: USA - som åker omkring och hjälper de moderata reservamerikanerna att göra ett nytt försök att sälja in Nato till svenskarna. Den klumpiga metoden andas att det är jänkarna som är i farten igen. Tyvärr säger det också något som inte är särskilt smickrande om hur jänkarna ser på svenskarna. De anser uppenbarligen att svenskarna är ännu mer korkade än sina politiker. En ganska nedslående tanke…. 


Falun fredagen den 21 januari 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: