tisdag 25 januari 2022

Rättsväsendet har blivit Råttväsendet

 .

Uppdrag Granskning sände ett avsnitt i förra veckan, vilket handlade om två söner till en grovt kriminell syrisk familj som uppehåller sig i Sverige. Deras söner, och andra närstående, har gjort sig skyldiga till många grova brott, bland annat har sönerna begått grova rån, kidnappning, misshandel och flera grova våldtäkter. Det har väckt stor uppmärksamhet att den ena sonen fick 840.000 kr i skadestånd för att han med stöd av sina förfalskade handlingar kunnat påstå sig ha suttit ”för länge” i fängelse. Beloppet är vida högre än någon oskyldig, eller något brottsoffer, skulle kunna få.


Justitiekanslern Mari Heidenborg resonerar på ett sätt som gör att man inte blir riktigt klok på om hon är kriminell eller efterbliven. Det är nästan att så att man vill ha tillbaka den grovt kriminella blandmissbrukaren som skyddade brottsliga politiker och tjänstemän tidigare. Men han har väl inte tid? Han verkar ju vara fullt upptagen av att droga och sätta på småflickor, för att sedan med de andra banditernas hjälp, och medias benägna bistånd, ta heder och ära av sina offer.


Den syriske våldsverkaren har naturligtvis inte suttit för länge. Det är snarare så att de här personerna inte kan sitta för länge i fängelse. De kan knappt sitta tillräckligt länge. De behöver förvaras någonstans, kanske resten av livet, för att skydda oskyldiga människor från dessa marodörer som sosseriet och Miljöpartiet tagit under sina vingar. Gärna någonstans i Afrika, som danskarna verkar vara inne på.


I programmet påmindes vi även om den absurda ordning som innebär att ”rättsväsendet” dömer ut skadestånd och slår sig över bröstet av präktighet över det. Men det är bara på låtsas. Den skadelidande får aldrig något skadestånd eftersom han själv måste försöka få ut pengarna från gangstern, vilket naturligtvis sällan lyckas. Brottslingen däremot får pengarna utbetalade automatiskt och de får inte ens utmätas till förmån för skadestånd som han är skyldig att utge.


Problemet har sin bakgrund i att dilletanterna utformat en lagstiftning som medger att en yngre person får begå grova, till och med mycket grova brott, men inte behöver ta ansvar för sina handlingar. Inte ens om man hade för avsikt att göra skada skulle man kunna stöka till rättsordningen värre.


Det är egentligen inte de grova brottslingarna från Afrika och Mellanöstern som är det stora problemet i Sverige. Det är istället de grova brottslingarna som låtsas vara åklagare, domare, justitiekansler, advokater och lagstiftare som är det stora hotet mot vårt samhälle.


Lås in domarna, åklagarna & Co på obestämd tid, på entreprenad, någonstans i Afrika, så att vi får rasera den svenska gangsterstaten och börja om på nytt för att bygga upp ett hederligt rättsväsende.


Röster höjs nu för att vårt nuvarande rättsväsende ska byta namn till det mer rättvisande Råttväsendet.


Falun tisdagen den 25 januari 2022

Mikael Styrman

.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Sverige har ett kriminalindustriellt komplex som lever gott på brottsligheten! Mängder av nya "jobb" har skapats inom den sektorn och varför skulle dessa skojare såga av sin födkrok som är de kriminella? Allt från åklagare, advokater, jurister, poliser, fångvaktare, fängelsedirektörer m m har ju sina "jobb" på grund av kriminaliteten, ja inte f-n vill de se en minskning av brottsligheten. Tvärtom aviserar politikerna fler jobb inom sektorn som fler poliser, fängelser osv...

Benny

Mikael Styrman sa...

Ja, det är uppenbart att de som till namnet ska bekämpa brottsligheten ser även de grövsta brottslingarna som vänner, kollegor, kunder och arbetsgivare. De som som drabbas och även får betala för kalaset har de bara förakt och rättsövergrepp att erbjuda.

Anonym sa...

Vindkraft i all ära, men miljömupparna pratar väldigt tyst om baksidan av det hela. Rester av alla vindkraftparker, särskilt vingarna i synnerhet då dom inte håller många år att bara grävas ner i backen där dom ligger för all framtid.
Dessa går inte och återvinna på ngt sätt, varken elda upp eller använda till nya vingar. Dom ruttnar ej heller i marken. Fy faaan! vad mupparna har bidragit till att förstöra miljön för framtiden.