lördag 22 januari 2022

Regeringen slängde Märta Stenevi under bussen

 .

Det är något av en bedrift att vara riksdagens minsta parti och samtidigt vara det farligaste. Det är också en bedrift  att vara riksdagens minsta parti och lyckas stänga kärnkraften och äventyra landets elförsörjning, ja, landets hela försörjning. Det är en sådan bedrift att det naturligtvis inte kan ha skett utan att nassarna hjälpt till. Men nu har paniken gripit tag i nassarna. De börjar förstå vad de har ställt till med. Det visar sig nu, det som naturligtvis för alla tänkande människor måste varit lätt att inse att skulle bli följden av att stänga kärnkraften. Elpriserna skenar - även om psykopaterna skyller det på Europa. Företag står på näsan, företagare drivs i konkurs, människor - inte bara företagare - blir utfattiga och vi hotas alla av att bli av med strömmen och därmed även bli av med vatten och värme m.m. Det är väl tur för regeringen att de flesta inte förstår hur illa det är ställt…


Men att regeringen numera har förstått blev åtminstone uppenbart när man såg att de slängde Märta Stenevi under bussen härom dagen, i form av SVT:s 30 Minuter. Det var naturligtvis öppet mål. Märta Stenevi försökte hålla masken och ljuga sig fri, men det var ju lönlöst när miljöpartisterna så tydligt skrävlat i filmade inslag om hur de med skurkmetoder skulle stänga kärnkraftverken. Och precis som de planerade och skröt har det blivit.


Nu blir det intressant att se om nassarna lyckas ljuga sig fri. Det beror väl kanske på vad som händer den närmaste tiden? Jag hörde någonstans att regeringen ska ha pekat ut fyra områden som intressanta för byggande av ny kärnkraft. Energiministern har redan varit ute och ljugit om att regeringen kortat av ledtiderna vid nybyggen. Ännu är det oklart hur långt slakten och utförsäljningen av den befintliga kärnkraften hunnit? Sitter kanske regeringens förhandlare redan nu och försöker köpa tillbaka kärnkraftverkens utrustning för en förmögenhet efter att nyss ha vräkt ut den för en spottstyver? Eller har man räddats av gong-gongen? Det kan vara skillnaden mellan att klara sig med pälsen svedd eller att aldrig någonsin komma tillbaka till makten. Oavsett vilket blir det mycket dyrt för dem som ska betala för stollerierna, nämligen skattebetalarna. Regeringen gör ett hisnande antal svenskar till fattigsvenskar vintern 2021/2022, även om man försöker lura dem genom att ge tillbaka en del av deras pengar till en del av dem.


Falun lördagen den 22 januari 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: