tisdag 11 januari 2022

Spänningen är olidlig

 .

Propagandakriget rasar för fullt i media efter avslöjandet av statsminister Magdalena Anderssons utnyttjande av en skuggstäderska. Från S-märkta spindoktorer ramlar det i media in påståenden om att skuggstäderskan inte varit inne i huset. De uppgifterna motsägs av skuggstäderskans egna uppgifter om att hon varit där flera gånger.


Svåra mygelnötter återstår nu att knäcka. Ska polisen upprätta en anmälan mot skuggstäderskan, mot arbetsgivaren, mot en företrädare för arbetsgivaren eller mot huvudmannen för hela soppan, nämligen statsminister Magdalena Andersson, eller kanske mot allihop? 


Eftersom vi finns i bananrepubliken Sverige är det förstås inte mycket som talar för en anmälan mot Magdalena. Då har hon ändå tydligt visat vilken roll hon spelat. Hon har försökt vilseleda allmänheten genom att rikta uppmärksamheten mot den ganska ointressanta frågan om huruvida arbetsgivaren hade kollektivavtal eller inte. Det är ju i sammanhanget en struntfråga eftersom man inte alls är tvungen att ha kollektivavtal. Man kan vara en alldeles utmärkt arbetsgivare ändå. Men det är typiskt när sossepampar vill blanda bort korten och dölja sina skurkstreck att de lägger full kraft på att fokusera på ofarliga små sidofrågor.


Den intressanta frågan att få utredd skulle naturligtvis vara vilken roll Magdalena Andersson, som beställare, som den som haft ett bestämmande inflytande över hela köckenmöddingen, har spelat. Det ligger i korten att polisen inte frivilligt kommer att anmäla statsministern. Tänk bara vilken ångest det skulle skicka runt bland sossarna i förvaltningen, i polis- och åklagarmyndigheterna. Men underlåtenhet att anmäla henne kommer naturligtvis att utsätta polisen för allmänhetens ringaktning. Det kanske inte finns så mycket anseende att vara rädd om när det handlar om polisens relation till sossepampar? Rätt agerande är naturligtvis att även anmäla Magdalena Andersson och sedan lägga ned utredningen efter en sedvanligt genomförd låtsasutredning.


Späningen är olidlig med djupa trauman inblandade. Hur kommer det att gå? Kommer Magdalena Andersson att förlora sin skuggstäderska? Hur ska det då gå med städningen i huset som hon nästan aldrig är i?


Falun tisdagen den 11 januari 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: