tisdag 11 januari 2022

Magdalena Andersson och skuggstäderskan

 .

…eller ”When the shit hits the fan”. (När skiten träffar fläkten.)


Jag tvekar lite inför om jag ska använda termen skuggstäderskan eller svartstäderskan? Bägge epiteten är på sätt och vis rätt. Skuggstäderskan associerar väl till en person som nästan inte finns i samhället, som står utanför, värnlös, fritt fram att utnyttja. Det stämmer förmodligen bättre än termen svartstäderska. Det finns, menar jag, en betydande skillnad i styrkeposition mellan begreppen. Svartstäderskan är inte värnlös, bestämmer själv sina villkor och både städerskan och uppdragsgivaren sparar pengar som politikerna därmed vare sig kan stjäla eller slösa bort. Skuggstäderskan är helt utlämnad till andras godtycke och saknar allt skydd mot exploatering.


Så fick vi i alla fall veta det. Det som förmodligen hela journalistkåren i Stockholmstrakten redan visste, men inte berättade. Den officiella hemligheten att Magdalena Andersson, som många andra i Sosse-Sverige, håller sig med svartstäderska, som dessutom nekats uppehållstillstånd och egentligen ska avvisas, men som inte ens Säpo bryr sig om. Med andra ord en skuggstäderska.


Säpo har struntat i Magdalenas skuggstäderska och olika Säpo-representanter ljuger nu som hästar travar om orsaken. Media har försynt påpekat - ängsligt och humoristiskt nog ofta genom debattinlägg - att det Säpo påstår inte är trovärdigt. När en statsminister har blivit mördad - må vara av partikamrater - och en utrikesminister likaså, bär det inte trovärdighetens prägel att Säpo inte skulle undersöka statsministerns städpersonals bakgrund. Men det är ändå bara toppen på isberget. Det som nära nog alla tiger om är att en säkerhetsvakt blev mördad inne i statsministerns bostad när Fredrik Reinfeldt var statsminister. Reinfeldt blev aldrig sig själv efter det. Parallellen är uppenbar till hästhuvudet i filmregissörens säng i den första Gudfadern-filmen. Budskapet var att den som låg bakom mordet på säkerhetsvakten när som helst kunde komma åt statsministern. Den offentliga förklarande lögnen blev att vakten hade begått självmord, men det var naturligtvis bara ett sätt för den svenska staten att rädda ansiktet. Vem vill skylta med något sådant? Att ”vem som helst” kan ta sig in hos landets främsta skyddsobjekt, döda den som ska svara för skyddsobjektets säkerhet och sedan ohotad ta sig därifrån…


Att Säpo struntat i Magdalenas skuggstäderska - vilket man nu i efterhand försöker ljuga sig fri från - är inte så konstigt. I Sosse-kontrollerade Sverige är ju Magdalena - åtminstone officiellt - högsta hönset. Att åka runt och vara livvakt åt henne är nog ett glassigt högstatusjobb som man inte gärna byter mot att sitta i piketen på väg till det senaste mordet i Fittja, Sundbyberg eller Sollentuna. Klart som fan att man som polis i bananrepubliken Sverige tiger om statsministerns förmodade utnyttjande av värnlösa människor.


Att det inte kommer till allmänhetens kännedom beror naturligtvis ytterst på att Magdalena är nöjd med skuggstäderskan. Förmodligen städar hon både bra och billigt. Om det inte vore så skulle hon förmodligen redan för länge sedan suttit på ett flygplan till sina hemtrakter, med eller utan några charterturistande ledsagare från polisen.


Orsaken till att vi fick veta, det vi tidigare visste att ana, var att skuggstäderskan råkade utlösa larmet i Magdalenas bostad, vilket resulterade i att vanliga hederliga poliser anlände - sådan poliser som inte var invigda i, eller brydde sig om, de officiella lögnerna. Den utryckande polisen gjorde sitt jobb och senaste då var det väl klart att skiten hade träffat fläkten.


Pressen, som älskar att se sig själva som granskande journalister och sanningens apostlar har kvar att berätta hur mycket Magdalena har betalat och för hur mycket städning. Ännu hörs ingenting i frågan. Kanske väntar man försynt för att ge Magdalena och hennes underhuggare tid att frisera handlingarna och deklarationerna? En fördel med att det pågår är väl att det dämpar Magdalenas och underhuggarnas tillgängliga resurser för att skapa avledande manövrar, kostsamma för alla andra. Mer om detta i ett annat inlägg.


Falun tisdagen den 11 januari 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: