måndag 17 januari 2022

”Evigt Liv” lite sent påtänkt

 .

Media rapporterar om konstprojektet ”Evigt Liv” i Göteborg. Ett lite lustigt förslag, att en person skulle avlönas hela livet för att bara finnas till på en tågstation.


Det andas nog lite att upphovsmannen driver med hela gänget självupptagna viktig-pettrar som sysslar med offentlig utsmyckning och framför allt med att sprida skattebetalarnas pengar. Nu har i alla projektet lagts ned. Varför? Insåg plötsligt konst-nomenklaturan att någon drev med dem?


Även om det i för sig var en ganska rolig idé att föreslå ett sådant upplägg så saknar idén i ett lite vidare perspektiv originalitet. Det är ju inte första gången man kommer på att avlöna någon med skattebetalarnas pengar för att bara finnas till. Vi har ju redan flera hundra tusen sådana konstprojekt i landet och de som förvaltar skattebetalarnas pengar har ju redan framgångsrikt spritt konstprojekten över delar av Europa, Asien och Afrika. Vi avlönar ju inte sällan människor för att finnas till trots att de sedan länge är döda.


Om de här krutuppfinnarna hade varit lite mindre framgångsrika med sina konstinstallationer hade det kanske funnits pengar till sjukpenning istället för trakasserier mot människor som är sjuka, eller har blivit sjuka av sitt arbete. Men nej, för de människorna gäller andra regler. De ska till varje pris drivas tillbaka till den miljö som gjorde dem sjuka.


Falun måndagen den 17 januari 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: