söndag 30 januari 2022

Partygate skickar kanonmat till Ukraina

 .

Som det brukar bli när psykopater har tagit sig till makten, och sedan har gjort bort sig, uppstår snabba och omedelbara behov av andra frågor som allmänhetens uppmärksamhet kan riktas mot. NATO påstås, enligt media, inte ha för avsikt att invadera eller försvara Ukraina. I så fall tycks Storbritannien, eller Boris Johnson, tvingas dra igång ett Ukraina-krig för egen maskin, om det ska användas som avledande manöver för den brittiska opinionen. Att man jobbar på saken är uppenbart. De har redan hunnit skicka svensktillverkade pansarbrytande vapen till Ukraina och nu ska tydligen även soldater skickas till östra Ukraina.


Det kan sägas bli en win-win-win-win-win-loose-loose-situation…


För Boris Johnson och Tories, liksom för deras medarbetare, finns en tydlig vinst i att få fokus förskjutet mot i snart sagt vad som helst annat än Partygate.


För media är det också en tydlig vinst i om Boris Johnson kan få till ett bra krig, eller allra minst ett ordentligt hot om krig. Få saker säljer tidningar och annonser i media som ett riktigt bra krig. Men helst ska det bli lite fart på dödandet så att kriget inte passerar obemärkt.


För de som eventuellt ska dö finns också en vinst i hyllandet av dem i media och i de framtida  hjältereportagen, vilka naturligtvis varit ett viktigt incitament vid yrkesvalet. Det spiller över på familjerna, åtminstone i början, så länge kriget är roligt. Sedan, när, eller om, kistorna börjar anlända blir det inte lika roligt, men tidningar och annonser går då ännu bra, liksom uppföljningsreportage hos de berörda familjerna.


För krigsindustrin, inkl de väpnade styrkorna, brukar det också bli bra. Åldrande vapenlager får omsättas och pengar kommer fram utan knussel. Tydligt vinstläge.


För de som skola dö är vinsten inte lika självklar, även om det brukar vara roligt i början. Uppenbart vinstvarningsläge.


För Sverige, åtminstone för krigsindustrin och deras kumpaner i politiken, måste det vara en uppenbar vinst att britterna redan har omsatt sitt lager av svenska pansarbrytande vapen. Det lovar gott för ett av få områden där Sverige ännu är konkurrenskraftigt.


För ryssarna är det knappast någon vinst om Partygate fyller Ukraina med brittiska soldater. 


Ukraina har knappt repat sig efter Stalins åderlåtning av landet, följt av Hitlers ödeläggelse av landet. Att bli skådeplatsen för Boris Johnson’s och Tories ”viftande med hunden” för att klamra sig fast vid makten kan inte inte stå högt på önskelistan. Tydlig förlustvarning.


Det är inte ovanligt att maktens psykopater skickar död och armod till andra människor för att gynna sig själva. Men det är inte alltid orsakssambanden är så tydliga som den här gången. En annan gång kan det vara politiker som har kört ned nävarna för djupt i skattebetalarnas fickor och behöver dölja det. Det kan också vara någon som har varit framme och doppat i fel gryta. Eller någon som har haft främmande som letat efter körsbäret i trädgården - det finns ju gott om kvinnliga psykopater också.


Man kan ju undra över den här uppvisningen i fjanterier som pågått på Gotland. Försvarsministern har för inte så länge sedan varit på jänkarnas mutresor och förbrödrat sig. Svenska media skriver återkommande om ryska honungsfällor - men bara om ryska sådana. Kan det ha lurat våra representanter att tro att NATO och USA inte ägnar sig åt sådant, under den mer informella avkopplingen på mutresorna? Eller vad är det som resulterat i fjanterierna på Gotland?  En fördel med att tro att man kopplar av i goda vänners lag är att man inte behöver vara rädd för att frysa ihjäl på stranden, i fall det blir så stor virvel i glaset framåt småtimmarna att omdömet sviker - som på ett bättre fackligt gille.


Det senaste nu i media är att Storbritannien drar åt tumskruvarna för Putinvänliga oligarker. Signalerna är tydliga från Boris Johnson: The party is over - for You!


Falun söndagen den 30 januari 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: