onsdag 12 januari 2022

Skuggstäderskan bakom regeringens potemkinkulisser

 .

Vad händer med skuggstäderskan som anonymt, närmast hemligt och bakom kulisserna höll rent i statsminister Magdalena Anderssons hus?


Frågan faller nog sönder i två delar: vad hade hänt med henne om hon inte hade kommit till tals i Expressen och vad kommer att hända med henne när hon nu kom till tals i Expressen?


Om hon inte hade kommit till tals i Expressen skulle hon sannolikt bara undantagsvis och ganska insiktslöst funnits i människors medvetande, ganska snart bortglömd och sedan deporterad. I sosseretoriken och propagandaapparaten skulle hon ganska snart blivit förvandlad till förövaren och Magdalena Andersson till offret.


Men när hon nu blev uppmärksammad av Expressen fick fallet en mänsklig aspekt. Hon blev plötsligt en människa som försökte arbeta för sin försörjning, trängd av systemet, förmodligen svartavlönad, utan skyddsnät, och ändå till usel lön - utnyttjad av sådana som dragit en bättre lott i livets lotteri. Inte längre en ansiktslös inträngare.


Denna skuggstäderska torde för närvarande åka runt i munnen som en het potatis för sosse-nomenklaturan. Hur i all världen ska de begränsa skadan av detta? Törs regeringen utmana folket - åtta månader före riksdagsvalet - genom att gå emot sin egen mångåriga retorik genom att kasta ut henne?  Det låter väl inte som någon bingovinst precis?


Inte heller kan statsministern, eller någon annan minister, offentligt gå ut med att hon ska få stanna. Det blir ministerstyre och det förbjuder den gängse hyckleriteatern. Ministrar kan väl inte ha något att säga till om?


Kvar tycks bli att Migrationsverket ”på eget initiativ” får ta upp hennes ansökan om uppehållstillstånd på nytt och hitta några ömmande skäl, som kan användas för att motivera ett jakande svar på hennes ansökan om uppehållstillstånd.


Frågan är emellertid känslig. ”Lustspelet Socialdemokratin” måste hantera frågan så att det inte blir uppenbart att uppehållstillstånd beviljas åt alla som Expressen, eller någon annan tidning, uppmärksammar att är skuggstäderska åt den socialdemokratiska nomenklaturan. Det kan annars bli ganska mycket att göra… 


Mer om detta i ett annat inlägg.


Falun onsdagen den 12 januari 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: