tisdag 18 januari 2022

Farmanbar vilseleder

 .

Det är uppenbart att nationalsocialdemokratins skadebegränsning jobbar på högtryck nu för att skydda politiken från ansvar för den kollapsande elförsörjningen. Det visar sig på olika sätt. Bland annat påstod energiminister Khashayar Farmanbar i TV4:s nyheter för några dagar sedan att regeringen har halverat ledtiderna för att bygga nya kraftledningar. Men det är inte sant. Om det hade varit sant skulle branschen som bygger kraftledningar veta om det, och det gör de inte.


Så, frågan är: varför ljuger energiministern om detta inför svenska folket?




Min personliga analys är att han blivit instruerad att göra det av andra och inte själv har haft några problem med det.


Varför skulle man behöva ljuga om det, om det inte är för att man är rejält stressade av att ha fört vår elförsörjning fram till katastrofens brant? Det är ännu ett exempel på hur regeringens spindoktorer jobbar med förebyggande skadebegränsning gentemot skador som ännu inte har inträffat, men som man räknar med att kommer att ske.


Sedan är det en annan sak att det inte alls är lämpligt att korta av ledtiderna för stora kraftledningar. Varför har man i så fall gjort dem långa? När det gjordes sades det att det tillgodosåg viktiga rättssäkerhetsaspekter. Är då viktiga rättssäkerhetsaspekter inte viktiga längre?


Det är känt vilka ledtider vi har på byggen av nya kraftledningar och kraftverk. Det har man som beslutsfattare att ta i beaktande och rätta sig efter. Man har inte som politiker rätt att fullständigt strunta i konsekvenserna för andra människor av beslut som man fattar. Man får helt enkelt inte göra så att beslutsfattandet påminner om barnvisans ”prästens lilla kråka skulle ut och åka och än slank han hit och än slank han dit” osv. Om politiker tar sig för att strunta i konsekvenserna för människorna av beslut som de fattar, är jag övertygad om att människorna förlorar respekten för systemet och slutar att gå omvägen via byråkratin och rättsväsendet i umgänget med politikerna och deras beslut. Det ligger absolut i linje med den samhällsutveckling som politikerna drivit fram under senare år och som har lett till att människor snart dör som flugor på våra gator och i våra bostadsområden. Många av de som kommit under senare år lämnade områden där politiker - för mindre försummelser än att ha mörklagt hela landet - av och till bara lämnar en krater i vägen efter sig när de reser vidare.


Falun tisdagen den 18 januari 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: