tisdag 25 januari 2022

Nato berömmer närvaron på Gotland

 .


Med lite tur blir det ett riktigt krig av det här.
 



Som vanligt är det inte USA som blir ödelagt.




Falun tisdagen den 25 januari 2022

Mikael Styrman

.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nja, nu har ju ryssarna gått ut med att det är varifrån angreppet mot dem beslutas d v s USA som i första hand ska bombas till grus! Kanske det ger en tankeställare till krigsivrarna i Washington. Vore faktiskt en välgärning om Capitolium och Vita Huset jämnades med marken...Finns faktiskt gott om folk även i USA som tycker det är en bra ide!

Benny

Mikael Styrman sa...

USA kan med sina vasaller i EU nästla in Ukraina så att ett krig på Ukrainsk mark blir oundvikligt om ryssarna inte vill ha USA alldeles in på trappan. Klart är i alla fall - om det blir ett mindre krig - vad som åtminstone kommer att hända. USA startar alltid krig och gör det alltid på någon annans mark, i demokratins och frihetens namn. Demokrati och frihet betyder i USA rätten att bomba alla andra tillbaka till stenåldern. Landet är helt ohotat och skulle så vara även utan världens största krigsmakt.

Det kan vara så, att enda sättet att undvika ständiga sådana krig är att göra klart för USA att nästa krig kan utkämpas på deras egen mark - också. Men, men, det finns mycket galningar både i USA:s försvar och deras politik som det kanske inte bekommer. Freden har få ekonomiska bundsförvanter. Se bara på Sverige som efter 1809 bara har varit med i olika Kalle Anka-krig, men ändå har världens största krigsindustri i förhållande till folkmängden. Vi ska också ständigt vara med och leka för att regeringen fungerar som nasare i krigsmateriel.

Så småningom kommer det säkert att bli inbördeskrig i USA och ett sådant kan bli globalt. Inom republikanerna har det blivit så att nästan ingen republikansk politiker vågar stå upp mot galningen Trump - inte ens efter hans försök till statskupp. Tvärtom tycks de stå i kö för att bjuda in psykopaten att göra ett nytt försök.

Det är svårt med USA. Vi vet sedan gammalt att när USA får snuva drabbas resten av världen av lunginflammation. Landet kom aldrig upp ur depressionen 1929-1930. Det var först krigsekonomin under Andra Världskriget som drog upp landet ur depressionen.

President Franklin D Roosevelt var en stor en stor människovän och en skicklig politiker. Han dog tyvärr den 12 april 1945, i Warm Springs, innan Andra Världskriget tagit slut. Vi får därför aldrig veta om han hade kunnat förhindra att landet förvandlades till den permanenta krigsekonomi som psykopaterna som kom till makten efter honom gjorde landet till. USA har ju under nästan hela efterkrigstiden varit en militärdiktatur med spridda rester av demokrati. Därav USA:s ständiga krig mot små och ofarliga fiender vilka krig alltid tycks drabba oskyldiga människor och skona de skyldiga.