tisdag 11 januari 2022

Magdalena Andersson och den avledande manövern

 .

Redan före jul inträffade det som vi fått veta de senaste dagarna om statsminister Magdalena Anderssons skuggstäderska. Uppenbarligen har sosseriets spindoktorer varit utomlands under jul och nyår, mitt under Corona-pandemin. Men av allt att döma återkom de för några dagar sedan och sköt genast från höften, vana som de är att svenska media sväljer deras floskler, nästan utan att blinka. Tydligen är Räkne-Nisse ännu utomlands eftersom Magdalenas och Folkhälsomyndighetens åtgärder denna gång ännu inte understötts av Räkne-Nisses kalkyler kring flockimmuniteten.


Som så många gånger förr resulterade krishanteringen i avledande manövrer. Denna gång blev det främst ett lappkast i Corona-hanteringen. Tvärtemot dagens kunskapsläge skärptes Corona-restriktionerna. Ändå talar allt om att det inte bara är fåfängt utan till och med kan vara kontraproduktivt. Folkhälsomyndigheten säger, till sitt försvar, att hittills vidtagna åtgärder fått positiv effekt - ändå ska restriktionerna skärpas. Försök finna någon logik i det….


Vad blev det för förändringar? Ja bland annat får vi inte vara större sällskap än åtta personer per sällskap på krogen. Upp till åtta personer per sällskap är tillräckligt ofarligt. Över åtta dör väl allihop kan man tänka sig? En uppenbar bullshit-regel som mycket som Magdalena Andersson och hennes underhuggare kom med härom dagen. Det hindrar inte att mångas verksamheter blir mycket hårt drabbade. De har redan blivit hårt prövade till följd av regeringens uppenbara vårdslöshet när Corona först anlände med nomenklaturan och deras barn från alperna. Men det är dessvärre nödvändigt. Inte för att bekämpa Corona, utan för att en avledande manöver blir meningslös om den inte upprör tillräckligt mycket för att flytta fokus i media och hos allmänhet från Magdalenas skuggstäderska.


Näringsidkare och anställda får se till att lägga band på sig och solidariskt ställa upp för Magdalena. Vad är väl deras privatekonomiska kaos, deras skulder och deras hotande konkurs i jämförelse med att Magdalena Andersson riskerar att bli hudflängd i media för att det finns mängder av mer eller mindre okända människor i landet, utan uppehållstillstånd och många gånger med avvisningsbeslut? Personer som polis och myndigheter inte gör något åt eller ens avkrävs att göra något åt. Vad är för övrigt problemet med de nästan obefintliga avvisningarna? Alla kan väl inte vara rättslösa skuggstäderskor hos sossepampar som med läpparnas bekännelser alltid säger sig stå på den lilla människans sida?


Och betänk, hur det skulle kunna gå i valet, om trogna sosseväljare fick för sig att sossepamparna byggt upp en ny underklass i landet för att skaffa sig själva billigt tjänstefolk? Jämfört med det ruskiga scenariot är nog inte de av meningslösa Corona-restriktioner drabbade näringarna vatten värda. Kanske kan ni hjälpa er själva genom att städa gratis åt Magdalena - som volontärer - alla klarar säkerhetskontrollen. Vi lever i ett jämlikt land. Det är bara det att sossepampar och deras ofta lika kriminella kumpaner är lite mer jämlika än alla andra.


Hur kunde regeringen bygga upp en ny underklass i Sverige? Det är ett ämne för ett eget inlägg.


Falun tisdagen den 11 januari 2022

Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: