torsdag 22 januari 2015

Den stolta kryssaren ”Navis Euro Horribilis”

.

ECB trollar fram pengar från ingenstans och köper europeiska statsobligationer för 1,1 biljoner Euro. Euroframgången kan fortsätta. Den stolta kryssaren ”Navis Euro Horribilis” stävar framåt mot nya framgångar.


Man kan ju lite skämtsamt fråga - om de nu hade pengarna - varför använde de dem inte tidigare?

Den nakna sanningen är väl, att de inte fanns tidigare, inte finns nu och med ett Europa på ekonomiskt dekis kommer de inte heller att finnas senare. Så länge upp över öronen skuldsatta europeiska staters, regioners, städers och kommuners skuldsedlar godtas, kommer nya och större skuldsedlar att utfärdas. Men betalningsmottagaren kan se sig i månen efter betalning.


De pengar och skuldsedlar som nu trycks i Europa är förmodligen inte ens värda lika mycket som papperet som de är tryckta på. Mest nytta, och minst bedrägligt, gör de förmodligen på toaletten. När det ekonomiska vanstyret gått för långt brukar det resultera i att andra kommer till makten. Oansvariga politiker bäddar för att vansinnet eskalerar.

Södertälje torsdagen den 22 januari 2015
Mikael Styrman
.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det kostar på att vara allierad med USA. Läste att sanktionerna mot Ryssland 2014 kostade Europa 40 miljarder dollar och i år beräknas det kosta minst 50 miljarder dollar. Och det stoppar nog inte där. Dessutom ska EU sopa upp efter USA i Ukraina, Mellanöstern m.m med nya pengar och bidrag plus generös flyktingmottagning.

Benny

Mikael Styrman sa...

Ja, de åstadkommer misär här, jänkarna. Och Du kan vara säker på att det där bara är början. Det kommer att bli MYCKET dyrare. Och snart får vi se släkt och vänner flyga i luften här och där, samt finna oss i att utsättas för meningslösa kroppsvisitationer, röntgenundersökningar och husrannsakningar flera gånger i veckan, eller mer, allt medan vi blir mästrade av stollar som Mona Sahlin, som vi tvingas försörja.

Men, Du kan vara alldeles säker på att de politiker, tjänstemän, journalister och redaktörer som går den amerikanska maffians ärenden och drar ned Europa i misär, inte själva går lottlösa från bordet.

Mikael Styrman sa...

Nu vill deras handgångna män och kvinnor i politik och media att vi ska ”höja” vår säkerhet genom att gå med i Nato, genom att få gränsen mellan Nato och Ryssland att följa Sveriges gräns.

Det enda som är säkert med det, är att samhället blir nedlusat med knark och horor, och det blir massor av ouppklarade skjutningar och mord på öppen gata, om det där packet ska komma hit.
Så ser det ut på alla andra ställen där de dragit fram.

Inte bara ska vi hålla oss utanför Nato. Vi ska inte låta packet sätta sin fot här.

Anonym sa...


Hitler lär som många säkert kan påminna sig ha sagt att en propagandalögn måste vara väl tilltagen för att accepteras som en sanning av de breda massorna, om lögnen bara är medioker eller i värsta fall smått alldaglig kommer den genomskådas eftersom gemene man är fullt kapabel att själv fabulera
på den nivån. Nåväl, om vi nu förutsätter att historieskrivningen om andra världskrigets första direkta krigshandlingar är sann, tänker då på när Tyskland genomfört ett fingerat anfall på en egen gränspostering. (För den som tråkigt nog fått sin historieundervisning i den svenska skolan där förmodligen 95% av undervisningen bestått av problembaserat nonsenslärande där man undervisningsfritt, lärarlöst, och efter eget huvud skulle formulera kunskapsmål och
i grupp nå fram till detta missar man ju lätt sådan allmänbildning, så i korta drag gick det alltså till enligt följande: Tyska specialförband i svarta eller bruna uniformer får vi väl förmoda arrangerade ett överfall mot en egen gränspostering, så som det berättas dock med den ordinarie wermacht personalen utbytt mot för nazi regimen misshagliga individer så som kommunister, kanske en och annan jude, och rent av en och annan vanlig kriminell, som alltså iklädda tysk uniform omsorgsfullt avrättades av tysk personal ur specialförband och lämnades så på den aktuella gränsposteringen vid en gränspassage mellan Tyskland och Polen. Detta för att ge legitimitet åt åt fullskaligt anfallskrig och ockupation av Polen som svar på den "polska aggressionen")
Jämför gärna detta med vad som nu
sker i världen varhelst USA sticker sitt långa tryne!
Nog förefaller väl ändå Hitler och
hans handgångna män lite begränsade i sin fantasi om hur man genom en propagandalögn skapar
legitimitet åt krig och den världsordning man själv önskar.
Hitler var en amatör om man jämför med president Bush (både far och son då för all del) och britternas Tony Blair stod inte lång efter. Inte riktigt samma kaliber på nuvarande regimer i de aktuella länderna, men nog bräcker de Adolf & CO alla dagar i veckan!
Värt att notera är även vad historian säger oss om konsekvenserna av hyperinflation (för något annat kan man inte kalla det när inte ens marknaden skapar detta, utan politiska beslut ska driva sedelpressar att
besudla prima papper med värdelösa sedelimitationer)
Hyperinflation och ekonomiskt förtryck mot det mycket driftiga tyska folket var drivkraften som
gjorde rustning och ett totalitärt
styre möjligt eftersom det var bättre att leva i en stolt diktatur än som förtryckt skuldslav. Att så mycket stake finns kvar i Sverige efter nästan ett sekel av nationalsocialdemokratisk utrensning av oliktänkande betvivlar jag tyvärr, däremot tror jag tyskarna har mannamod att en en gång resa sig mot detta, om man provocerar dom långt nog, och det heter som bekant tredje gillt...!
/ fänrik Stål