fredag 30 januari 2015

Pengamaskinen LKAB utfattig?

.
LKAB, har under lång tid kunnat göra vinster på fem miljarder - per kvartal! Och det är bara de synliga vinsterna. Till dessa får man sannolikt lägga betydande ”kostnader” som dragit ned resultatet för att dölja maffians plundring av bolaget. De som gjorde att man inte kunde tala sanning om OBOL-summorna. Maffian ville helt enkelt inte ha in några främmande näsor i LKAB:s böcker.

Trots dessa enormar vinster har LKAB i december lånat 2 miljarder, med en ram på 7 miljarder. Det känns mot bakgrund av de många åren med goda resultat mycket märkligt att bolaget inte är självförsörjande.
- Var är pengarna?

Det tycks inte vara en ovanlig uppfattning att LKAB nu vänder till förlust.
Hur går det då med de många olönsamma gruvorna som man ännu låtsas försöka göra färdiga för brytning?
Hur går det med Kiruna Stadsflytt?
Blir det en stad eller ett tältläger eller möjligen ingenting?
Blir det med eller utan gruva?

Hur mycket menade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht att LKAB skulle låna upp för att hålla maffians råttbo i Pajala under armarna?

Sven-Erik är förresten ganska osynlig numera, sin mer än miljonhöga lön till trots. Minst lika osynlig som regeringens välavlönade gruvsamordnare. Är han ens till Norrbotten numera och besöker Sveriges östligaste flyktingläger någon gång? Det som ligger sydöst om spökstaden som Sven-Erik och gruvsamordnaren förvandlade Haparanda till och som gjorde Sven-Erik till ”Årets Svensk”…

Södertälje fredagen den 30 januari 2015
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: