tisdag 13 januari 2015

Rätt medicin?

.

Nu har DN skrämt liv i U-båtsjaktfrågan igen. Under folk och försvar-kongressen tar man ett nytt varv på veven.

Jag tror att många människor ler överseende åt att man notoriskt försöker blåsa upp betydelsen för resten av världen av Stockholms skärgårds undervattensområden. Det är lite av svenskt storhetsvansinne över det hela. ”Så viktiga är VI att inte ens vår skärgårds undervattensområden får vara ifred.”

Tankarna går osökt till ett burleskt skämt som jag såg i filmen ”Long Kiss Goodnight” härom kvällen:

Ett par i mogen ålder sitter vid matbordet. Kvinnan med en liten hund i famnen. Mannen klagar på att hunden förstör hans aptit: ”Din hund har nu slickat sig där bak i tre timmar. Det som eventuellt fanns där är antingen borta eller där för att stanna.”

Om det nu skulle vara så att någon tillmäter Stockholms skärgårds undervattensområden så stor betydelse som ”nyhetsbevakningen” antyder, är det inte försvarets resurser som behöver förstärkas. Det är sjukvårdens psykiatriska resurser.

Den här ”nyheten” om ubåtsjakten låg ett tag högst upp på DN:s websida. Men om det är så att det inte händer någonting i världen kanske DN:s ledning bör ta ställning till om tidningen verkligen behöver komma ut varje dag?

Södertälje tisdagen den 13 januari 2015
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: