fredag 9 januari 2015

”Hotet mot yttrandefriheten”

.
Det ligger nog en del i medias mantra om yttrandefriheten, som nu trummas ut, i kölvattnet på den franska versionen av ”The Truman Show”.  Den franska showen som nu utspelar sig i utkanten av Paris, med bland annat ca 90.000 poliser och militärer inblandade.

Inte så att ett terrordåd mot en satirtidning som systematiskt, på ett plumpt sätt kränkt människors religiösa övertygelse, skulle hota yttrandefriheten. Snarare så att med ”hotet” mot yttrandefrihetens hjälp har media lyckats spränga sina bojor - maffians censur i migrationsfrågan.

Vi har en migrationsfråga som medvetet missköts, av den enkla anledningen att maffian, oligarkerna, inom och utom den offentliga verksamheten, vill ha en fråga som upprör människor att rikta deras uppmärksamhet mot. Då kan plundringen av det offentliga Sverige fortgå obehindrat.

Det vet förstås många inom media. Men att veta är inte samma sak som att kunna göra något åt saken. Men yttrandefriheten är viktig. Med den som bräckjärn kanske massmedia kan bryta sig ur maffians och oligarkernas grepp och börja rapportera om plundringen som alliansregeringen antingen inte rådde på, eller ännu värre, deltog i.

Kanske leder den franska tragedin till att svenska media kan börja tala klarspråk om migrationsfrågorna. I så fall har ett viktigt steg tagits mot att sätta stopp för oligarkernas och nomenklaturans plundring av den offentliga sektorn. Det som pågår i Telia, Vattenfall, LKAB, Folksam, pensionsfonder mm. Det är det verkliga och omedelbara hotet mot den svenska välfärden.

Beträffande upplösningen av polisjakten i kölvattnet på Charlie Hebdo-attacken blir det ju intressant att se om det slutar som det brukar sluta när säkerhetstjänsten används i det politiska spelet i Frankrike. Som det gick även när säkerhetstjänsten deltog i senaste presidentvalet. I så fall slutar det med två döda gärningsmän som inte kan uttala sig om sin eventuella inblandning i attacken.

Oavsett hur det går med den saken kan man göra en reflektion redan nu. Det är inte mycket till utdelning samhället får på alla miljarder som öses över säkerhetstjänster. Varje gång tycks det sluta med att det visar sig att verksamheter som senare utvecklas till spektakulära händelser utvecklats inför öppen ridå och varit känd för berörda Stasi-organisationer. Kanske är det så, att Stasi-organisationerna är förhindrade att ingripa därför att det sker alldeles för lite terrordåd. Hotet är för obetydligt och Stasi behöver showen för att rättfärdiga sin existens gentemot skattebetalarna. Kanske ett namnbyte vore på sin plats istället för de olika och numera ganska falskt klingande namnen som knyter an till säkerhet: Mystérieux spectateur…

Södertälje fredagen den 9 januari 2015
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: